Pražští hasiči museli v pondělí večer preventivně evakuovat tři stovky návštěvníků divadla a restaurace Klubu Lávka nedaleko Karlova mostu. V zahradní části restaurace začala hořet desetikilogramová propanbutanová láhev umístěná ve sloupovém teplometu. Nikdo nebyl zraněn, škoda byla vyčíslena na 25 000 korun.

„Požár zničil ventil a lak lahve, plechovou část teplometu a polstrování několika židlí v zahradní restauraci,“ informovala dnes ČTK mluvčí hasičů Pavlína Adamcová.

Příčinou požáru byla technická závada na přívodní hadici vedoucí k ventilu lahve. Divadlo Lávka mělo v pondělí na programu hru Jaroslava Duška Pátá dohoda. Podle webových stránek divadla bylo představení začínající v 19:00 vyprodané.

Pracovnice pokladny dnes ČTK řekla, že se stihlo odehrát asi tři čtvrtě Duškovy hry, poté museli lidé na pokyn hasičů opustit hlediště i jeviště. Divadlo dnes na webu zveřejnilo omluvu za zrušení části představení. Návštěvníkům nabídlo vrácení vstupného v plné výši, a to v pokladně divadla či bankovním převodem.

Klub na Novotného lávce je multimediální prostor, který pojme až 750 lidí. Je v něm divadelní sál, taneční klub, restaurace, kavárna, zahrada i venkovní terasa s výhledem na Karlův most a Pražský hrad.