Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Syn tvrdí, že matku nechali zemřít v nemocnici: Táhli ji za nohy do ordinace

Autor: zb - 
18. dubna 2015
20:34

Velkou bolest a rozčarování prožívá rodina Davida Dudy (31) z Chebu. Jeho matku Evu (†51) přivezla záchranka do nemocnice. Syn tvrdí, že ji tam lékaři nechali sedět bez pomoci na chodbě, až nakonec zkolabovala. "Zdravotníci ji chytli za nohy a táhli do ordinace," říká. Nemocnice pochybení odmítá.

Tragédie se odehrála v úterý odpoledne. „Kolem třetí hodiny jsme zavolali mamince záchranku. Během pěti minut přijeli a odvezli ji do nemocnice,“ řekl Blesk.cz David Duda s tím, že jeho sestry matku do špitálu doprovodily a on dorazil o něco později.

„Maminku nechali lékaři sedět na chodbě. Nikdo se jí nevšímal. Až ve čtyři hodiny ji vzali do ordinace, píchli injekci na bolest a změřili EKG. Řekli, že tam nic nemá, a vrátili ji na chodbu,“ říká Duda. „Maminka měla dál strašné bolesti. Nikoho to nezajímalo. V pět hodin pak zkolabovala a spadla na zem. Byl jsem v šoku. Zdravotníci ji chytli za nohy a táhli do ordinace,“ líčí Duda. Žena ale po více než hodinovém oživování zemřela, údajně na infarkt. Rodina teď podává na chování lékařů stížnost a také trestní oznámení na policii kvůli zanedbání péče. Žena byla totiž vážně nemocná.

Nemocnice vinu odmítá

„Je nám líto, že paní zemřela. Plně cítíme s rodinou. Vše důkladně prošetříme. V současné době ale nic nenasvědčuje tomu, že by ze strany lékaře či zdravotnického personálu došlo k pochybení,“ řekl mluvčí chebské nemocnice Vladislav Podracký.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání