Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Znásilnil ji a pak ji škrtil. Eliška umírala několik minut, říká soudní znalkyně

Autor: shp, Jana Ulrichová - 
15. dubna 2015
09:16

„Zabil jsem ji, ale neznásilnil,“ prohlásil Roman K. (26) obviněný z vraždy devítileté Elišky u soudu. Jeho tvrzení však smetla ze stolu soudní znalkyně, která prováděla pitvu. Důkazy podle ní mluví jasně o opaku. Děvčátko pak vrah škrtil několik minut, než vydechlo naposledy…

„Osahával jsem ji prsty a onanoval jsem přitom,“ vypověděl už v úterý vrah. O den později je jasné, že šlo o lež. U soudu totiž vypověděla znalkyně Hana Vlčková, která nebohou dívenku po hrůzném činu pitvala.

„Měla poranění na krku od rdoušení. Z ostatních způsobených zranění musím vyloučit tvrzení obviněného, že se jí dotýkal jen prsty. Dívka byla znásilněná, prohlásila Vlčková. Blesk.cz záměrně nezveřejňuje všechny detaily o znásilnění z pitvy kvůli jejich citlivé povaze.

„Dívka zemřela kolem 14. hodiny. Měla špinavé ponožky na patách, ležela bezpochyby na zádech. V plicích měla zeminu a část rostlin, což dokazuje, že ji tlačil tvář do země. Vylučuji, že by se nechala osahávat,“ dodala znalkyně. Eliška podle ní při škrcení umírala několik minut. Nedokázala ale určit kolik přesně.

U soudu byly přečteny i listinné důkazy. Podle nich byly pachové stopy vraha nalezeny na Eliščině kotníku, hřbetu levé ruky, rameni, pravé lopatce, na jejích riflích, batohu a náušnicích.

Děsivé výpovědi znalců

Vypovídal i znalec z oblasti psychiatrie. „Nezjistili jsme u něj duševní poruchu, ale sexuální deviaci – útočný sadismus. Dříve se deviace neprojevila, spustit ji mohlo častější užívání pervitinu,“ prohlásil u soudu.

Jde o nevyzrálou osobnost, citově je chudý, problémy řeší zbrkle nebo únikem, není empatický ani vřelý,“ prohlásila u soudu o vrahovi psycholožka Štěpánka Tůmová.

Motivem jeho skutku byla deviace, typ osobnosti, prostředí, ze kterého pocházel. Dívce dal facku, po které začala krvácet. Pohled na krev mohl být spouštěčem,“ dodala. Už dříve znalci poznamenali, že Romana vzrušuje krev a děti.

Svou neteř Elišku Roman loni 9. září vylákal od školy v Klášterci nad Ohří do nedalekého lesíku, kde ji nejdříve znásilnil a poté uškrtil. Zadržen byl několik hodin po činu, ke kterému se přiznal.

Video Policejní eskorta přivedla vraha Elišky k soudu. - Blesk - Jana Ulrichová
Video se připravuje ...

ditta77 ( 17. dubna 2015 20:50 )

Přesně to jsem si taky říkala-stačilo vidět matku, babičku

ditta77 ( 17. dubna 2015 20:48 )

Naprosto přesně hlavně ty polehčující okolnosti-drogy, chlast by měly být brány jako přitěžující okolnosti....Už mám těch ....... feťáků plný zuby, před chvílí se dočtu na novinkách, jak v Polsku "otec"! zabil 5ti letou holčičku-omlátil jí hlavu o zeď-protože mu lezlo na nervy, že moc mluví-samozřejmě byl taky pod vlivem......všechny feťáky bych postavila ke zdi-jsou pro společnost neskutečnou přízěží...

blackpepper ( 17. dubna 2015 08:49 )

Ke zdi s tím hajzlem.

4858 ( 15. dubna 2015 12:34 )

Je to děs....nevěřím,že přežije kriminál,když není trest smrti měla by se mu dát možnost.....

kozmix ( 15. dubna 2015 12:29 )

Adekvátní trest pro takový pra.se je znásilnění dvoumetrovým černochem s koní kládou do jeho špinavé pr.dele, kdy mu bude rypák tlačen do kravského lejna, aby se pořádně naž.ral a pomaličku škrtit aby lapal po dechu a umíral pomalou hoooodně bolestivou smrtí s tou kládou v jeho zfetovaný ř.iti. bohužel v tomhle státě bude za chvíli venku z léčebny a to je problém našich zákonů. Vše je bráno jako polehčující, afekt, drogy, psychika, alkohol. Naopak!!! Byl jsi pod vlivem??? třikrát takový trest!!!! Tomu darebovy přeju jen bolest a utrpení nic víc si zrůda nezaslouží

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání