Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Starosta s 20tisícovým platem si žil jako král: Na úplatcích nahrabal čtvrt miliardy!

Fotografie
 (Autor: internal)
Autor: max - 
14. dubna 2015
12:37

Vlastní sbírku veteránů, vilu na Madagaskaru, pořádá okázalé party, objevil se dokonce na titulce Playboye. Rumunský starosta Radu Mazare miluje luxus a užívá si pozornosti krásných žen. Jeho plat ale nedosahuje ani 20 tisíc korun měsíčně. Kde bere na svůj pohádkový život nyní odhaluje policie. Obvinila ho z korupce. Na úplatcích si měl nahrabat téměř čtvrt miliardy korun.

Zatčení starosty třísettisícového města Constanta na pobřeží Černého moře je posledním dílem skládačky v kauze kolem kontroverzního politika, který se jako první muž objevil na obálce rumunského Playboye.

Podle státního zástupce přijal úplatek ve výši dvou milionů eur z rukou zástupců společností, kterým měl umožnit postavit nové nákupní centrum v „jeho“ městě.

O dalších sedm milionů eur údajně vylepšil svůj rozpočet úplatkem od společnosti, která získala předraženou zakázku na správu kanalizace ve výši 335 milionů eur.

Mazare tvrdí, že je obětí zlovůle státních zástupců. „Posledních deset let podávám nějaká vysvětlení. Nevzdám se jim bez boje,“ nechal se slyšet.

Rumunská média pravidelně plní starostovy skandály. Často se objevuje na módních přehlídkách, kde se nechává fotit v obležení modelek. Rád také provětrá svou sbírku kostýmů. Rumunští voliči si tak mohli prohlédnout svého starostu převlečeného za římského císaře, Che Guevaru nebo egyptského faraóna. Korunu všemu nasadil, když se nechal vyfotit v uniformě nacistického generála.

 

obluda.pb ( 14. dubna 2015 21:35 )

To je neštěstí trpět fobií a ještě to neustále muset ventilovat v každém příspěvku k jakémukoli tématu...

ivoadler ( 14. dubna 2015 18:22 )

 Ještě se od Rumunů máme co učit, i když ani my nejsme nějaká ořezávátka.

sores ( 14. dubna 2015 17:24 )

Blesk by měl napsat kdo ještě nekrade a kde se nekrade! Je to hnus co se to děje, strhla se lavina v krádežích a úplatcích. Lidi dole, si berou příklad od těch nahoře, takže se není čemu co divit!

salto ( 14. dubna 2015 17:02 )

bizon_pepa ( 14. dubna 2015 14:09 )

 A pritom je to vsechno, tak kristalove ciste, ze to ani kristalovejsi byt nemuze.

Zobrazit celou diskusi