Všechny díly Reportérky se u diváků setkaly s milionovou sledovaností. Bartoška v seriálu ztvárňuje reportérskou legendu, novináře Vlacha, kterému je reálnou předlohou právě Josef Klíma. Při novinářských kauzách inspirovaných skutečností spolupracuje s mladou reportérkou Hedvikou, kterou hraje Tereza Voříšková.

Když Bartoška onemocněl, tvůrci seriálu se v čele se scénáristou Josefem Klímou shodli, že rozhodně počkají na charismatického Bartošku, než aby postavu dali někomu jinému. Bartoška se kvůli seriálu nechal zarůst a pořídil si i podobný typ brýlí, aby byl Klímovi co nejvíc podobný.

Jelikož se nyní Jiří Bartoška už začal opět objevovat na veřejnosti a vypadá, že chemoterapii mu v žilách už opět nahradil elán, počítal štáb, že by se už opět mohlo začít natáčet. Navíc, když Bartoška před pár týdny potvrdil, že se už chystá točit i nový film. Ale ouha. Bartoška se Klímovi prý vůbec neozývá. Ztratil snad o spolupráci na Reportérce zájem?

„Nezvedá mi půl roku telefon a ani neodpovídá na esemesky. Já vůbec nic nevím, on vystupuje, jako že je uzdravený, a říká, že bude točit film. Já jsem se s ním za celou dobu nepotkal,“ postěžoval si deníku Aha! Josef Klíma, který si v sobotu na TýTý převzal zlaté zrcátko pro Osobnost televizní publicistiky.

Klíma myslel, že se s Bartoškou na vyhlašování ankety v sobotu potká. Bartoška byl mimo jiné nominován v herecké kategorii, ale cenu mu nakonec vyfoukl Ivan Trojan.

„Nevím, jestli chce dál točit, jestli se na to cítí. To je otázka, kterou si klademe všichni tvůrci, tedy režisér, dramaturgyně a já jako scénárista. Nikdo vlastně neví, co se bude s Reportérkou zamýšlet dál,“ dodal Klíma.

Bartoška se naposledy objevil na pohřbu kameramana Miroslava Ondříčka. Předtím navštívil premiéru v divadle a byl také na udílení Českých lvů, kde se zdržel až do pozdních nočních hodin.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Bartoška: S Ondříčkem odešlo kus poctivého filmového řemesla… David Turek, Jan Jedlička

Fotogalerie
16 fotografií