Po vítězství v tak prestižním závodě jako jsou F1 to dělá snad každý. Odbouchnout láhev šampaňského a postříkat jím všechny v blízkém okolí, je už takovým zvykem. Hostesce, která stála se závodníky na stupních vítězů se to ale moc nelíbilo. Šampusem ji polil Lewis Hamilton, když to vůbec nečekala. A taky se podle toho tvářila.

Celé věci se ihned chytla skupina Object, která lobbuje proti sexismu. Hamiltonův čin zavrhli jako sobecký a bezohledný. Dodali, že by měl být donucen k omluvě, protože namířil proud bublinek přímo do obličeje nic netušící hostesky.

Ale nebyla to jen skupina proti sexismu, která Hamiltonovi vyčinila. Mnoho jiných ho označilo za ignorantského klauna, jiní dokonce za ostudu celé Velké Británie. „On ji prostě nepolévá, ale přímo jí stříká nepříjemnou tekutinu do obličeje!“ uvedl mluvčí Objektu.

Na Twitteru se kolem celé aféry strhla pořádná vlna nevole vůči Hamiltonovi. Lidé mu nadávají do šikanátorů a tvrdí, že je nechutný. „Měj k nim příště více respektu!“ napsal jeden z uživatelů.

Fotogalerie
7 fotografií