Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

65letá Němka čeká čtyřčata: Má už 13 dětí a 7 vnoučat

Pětašedesátiletá Berlíňanka Annegret Raunigk teď čeká čtyřčata
Pětašedesátiletá Berlíňanka Annegret Raunigk teď čeká čtyřčata  (Autor: EPA)
Autor: ČTK - 
13. dubna 2015
08:13

Tak tohle je síla! Berlíňanka Annegret Raunigk, která už má 13 dětí a sedm vnoučat, je opět těhotná – a tentokrát čeká čtyřčata. A to všechno v 65 letech!

Učitelka ruštiny a angličtiny během posledního půldruhého roku podstoupila v zahraničí několik pokusů o umělé oplodnění poté, co ji její nejmladší, nyní devítiletá dcera prosila, že by chtěla ještě malého bratříčka nebo sestřičku. Její nejstarší dceři je 44 let.

Těhotenství se prý zatím vyvíjí dobře a bez větších komplikací. Pokud všechno bude pokračovat tak jako dosud, měla by se čtyřčata narodit v létě; pak by se Raunigk stala nejstarší matkou čtyřčat na světě.

V rozhovoru, který poskytla deníku Bild am Sonntag, prohlásila, že zpráva doktorů, že čeká čtyřčata, pro ni byla „skutečně šok“. „Když doktoři zjistili, že jsou čtyři, byl to důvod k zamyšlení. Na ultrazvuku ale byla jasně vidět,“ dodala s tím, že neuvažovala o možnosti nechat lékaře snížit počet embryí.

„Nijak zvlášť se toho nebojím,“ řekla. „Jednoduše předpokládám, že zůstanu zdravá a fit. A pokud jde o to, jak si zorganizovat věci, už mám dost zkušeností, takže to pro mě nebude nic nového,“ dodala.

Raunigk se dostala do pozornosti médií už v roce 2005, kdy ve věku 55 let porodila třinácté dítě – dceru Leliu. „Na začátku jsem chtěla jen jedno dítě,“ řekla tehdy v jednom interview. „Ne všechny byly plánované – prostě se to tak vyvinulo. Já nikdy nic moc neplánuju, jsem spíše spontánní. A díky dětem se cítím pořád mladá.“

zelena.karkulka ( 13. dubna 2015 23:00 )

 Psychická porucha

mazd ( 13. dubna 2015 13:06 )

Starej chlap není nápadnej jako otec,ale tahle madam měla dostat svěrací kazajku.

panamira ( 13. dubna 2015 12:49 )

Strčit ji hlavu na celý den do lednice, ať vychladne.

ruudazvostravy ( 13. dubna 2015 12:42 )

 No kchůrva a pak že to nejde.Skrátka na starí pý*či sa veru dobre cvyčý.

majojo ( 13. dubna 2015 12:40 )

Její 44leté dítě má automatický předpoklad, že bude mít na krku 4 další děti, až bujará matinka čile zaklepe bačkůrkama.

Zobrazit celou diskusi