Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Opilec za volantem: Neměl řidičák a v kufru vezl dítě

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Policie ČR)
Autor: ljš - 
9. dubna 2015
15:03

Porušil snad všechno, co mohl! Jablonečtí policisté zadrželi řidiče (41), který opilý řídil, přestože vůbec nemá řidičský průkaz. Na zadním sedadle přitom převážel tři malé děti bez sedaček, a čtvrté se vezlo dokonce v zavazadlovém prostoru.

Policejní hlídka muže v Opelu Astra zastavila v úterý večer v Nádražní ulici v Jablonci nad Nisou. "Provedenou dechovou zkouškou policisté v jeho dechu naměřili hodnotu alkoholu 1,41 promile, a navíc zjistili, že vůbec není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Podezřelý policistům nepředložil ani osvědčení o registraci vozidla," uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová.

Ve voze přitom navíc nejel sám. "Na zadním sedadle přepravoval tři děti bez autosedaček, a dokonce jedno dítě bylo i v zavazadlovém prostoru," vysvětlila mluvčí.

"Policisté z Obvodního oddělení v Jablonci nad Nisou mu ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky," dodala mluvčí. Nezodpovědnému řidiči za to hrozí až jeden rok vězení.

lunatic ( 9. dubna 2015 15:57 )

Mnohem horší by však bylo,kdyby dotyčný sice měl řidičák ,ale neuměl řídit,ne?! Děti vše přežily bez úhony,čili - penze budou!

gogo ( 9. dubna 2015 15:33 )

Nechápu, jak je možné, že ožralové a bez řidičáku, se mohou prohánět x krát po našich silnicích, než se jim konečně začne "hrozit". To je otřesné a pro nás všechny smrtelně nebezpečné !

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání