Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Studenti Akademie žurnalistiky a nových médií (AKAŽ): Chceme být novináři!

Autor: Tomáš Koníček - 
8. dubna 2015
22:46

Velký úspěch zaznamenal 1. i 2. ročník Akademie žurnalistiky a nových médií – školy, díky které najdete uplatnění v mediálním prostředí. Tohle jsou úspěšní studenti.

Můžete mezi nimi být i vy, když se přihlásíte už do třetího ročníku. Chcete pracovat v médiích? Chcete mít praxi v mediálním domě Czech News Center, který vydává Blesk (a také Aha!, Sport, Reflex a spoustu dalších titulů)? Pak je tato škola právě pro vás! Největším tahákem je bezesporu praxe v médiích Czech News Center. Na vlastní kůži si během studií můžete vyzkoušet, jak to v nich funguje.

„Konečně můžu uplatnit své dovednosti. Jsem ráda, že mám možnost takovou praxi absolvovat,“ má jasno Veronika Vidlářová (27), která letos studuje ve druhém ročníku. Vybrala si kombinovanou formu studia na tři roky. Možnost je studovat i denní studium, rovněž na tři roky.

„Přihlásila jsem se ze zvědavosti a ta práce okolo toho mě doslova pohltila. Teď už vím, že chci být redaktorkou nebo reportérkou,“ tvrdí Alice Štefanisková (21), která už napsala několik článků pro deník Sport, nebo zkusila práci v »terénu« s redaktory Blesku.

Mezi zkušenými!

Akademie odstartovala 12. srpna 2013 a už teď je jasné, že má úspěch! Studenti se na hodinách potkávají třeba se šéfredaktorem Blesku Radkem Lainem, šéfredaktorem deníku Sport Lukášem Tomkem či řadou zkušených redaktorů Reflexu.

Samotná praxe probíhá přímo mezi redaktory v moderním newsroomu. Během studia si každý osahá, jak vzniká článek, než se dostane ke čtenářovi, a seznámí se s chodem redakce.

Zaujalo vás to? Pak není nic lehčího než podat do 30. května přihlášku. A hlavně – nemusíte se stresovat z přijímacích zkoušek. Ty totiž probíhají formou motivačního pohovoru!

Přihlaste se i vy!

  • - Akademie žurnalistiky a nových médií je projektem, který je realizován ve spolupráci mediálního domu Czech News Center, a. s., s PB – Vyšší odbornou školou a Střední školou managementu, s. r. o.
  • - Na výběr máte denní nebo kombinované studiem. Obě tyto formy jsou rozvrženy do tří let.
  • - Školné činí 25 tisíc za školní rok.
  • - Přihlášku ke studiu na školní rok 2015/2016 je nutné podat do 30. května.
  • - Termíny pro přijímací řízení jsou 2. a 8. června. Probíhají formou motivačního pohovoru.
  • - Přihlášku lze stáhnout na stránkách www.akaz.cz nebo www.pbvos.cz.

Další programy

Kromě vzdělávacího programu Žurnalistika a nová média, nabízí PB - Vyšší odborná škola a Střední škola managementu, s. r. o. také další atraktivní vzdělávací programy: Aplikace výpočetní techniky, Cestovní ruch, Finanční poradenství a Personální řízení.