Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na rozbité jachtě čekal 2 měsíce na záchranu, proudy ho odnášely na oceán

Louis Jordan strávil přes dva měsíce na rozbité jachtě, kterou proudy unášely na oceán
Louis Jordan strávil přes dva měsíce na rozbité jachtě, kterou proudy unášely na oceán  (Autor: cnn.com)
Autor: ČTK - 
3. dubna 2015
08:46

Více než dva měsíce pil dešťovou vodu a jedl syrové ryby, než se konečně na obzoru objevila záchrana. Americký jachtař, kterého na nepojízdné lodi hnaly proudy a vítr pryč od východního pobřeží Spojených států, ve čtvrtek po 66 dnech opět hovořil se svými blízkými. Zachránila jej nákladní loď, která náhodou proplouvala kolem.

Sedmatřicetiletý Louis Jordan vyplul koncem ledna na krátký rybářský výlet na deset metrů dlouhé jachtě Angel do pobřežních vod státu Jižní Karolína. Následující den jeho rodina nahlásila pobřežní stráži, že jej pohřešuje. Pátrání však nevedlo k žádnému výsledku a s jachtařem se nepodařilo navázat kontakt.

Objevila jej až tento týden německá nákladní loď v místě vzdáleném přibližně 320 kilometrů od pobřeží Severní Karolíny, téměř tisíc kilometrů od místa, z něhož vyplul. Kapitánovi lodi prý řekl, že se jachta porouchala a nebyl ji schopen opravit, a tak jej unášelo moře osudu napospas.

Posádka lodi jej později předala vrtulníku pobřežní stráže, který ho ve čtvrtek převezl do nemocnice. „Je velmi dobře stavěný a silný nejen fyzicky, ale i duševně. A do telefonu mi řekl, že se celou dobu modlil,“ řekl Jordanův otec Frank televizní stanici CNN s tím, že se jeho syn až na drobné zranění ramene cítí dobře.

eisenbieger ( 3. dubna 2015 12:34 )

co to je blabol , vzdyt to ma plachty ....zas nemaj co psat

antiall ( 3. dubna 2015 12:00 )

 Ta nákladní loď tam neproplouvala náhodou, dřív nebo později by ho nejaka loď potkala. Zásoby určíte měl.

sores ( 3. dubna 2015 11:20 )

 Každý na lodi přeci musí mít vystřelovací petardy a vysílačku! A pokud to debil neměl, tak si nemůže stěžovat a musí počítat i s takovou situací.Je to zázrak že přežil!

kukuku ( 3. dubna 2015 10:25 )

Celou cestu se modlil, možná se modlil i před cestou, aby mu někdo vnuknul, co všechno si má vzít s sebou, když už nemohl vzít rozum do hrsti.

naidka ( 3. dubna 2015 09:59 )

Taky jsem si vzpomněla na ten vor sestavený podle Mladého technika - co dům dal.

Zobrazit celou diskusi