Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Neúspěšný pokus o záchranu Hanky a Tonči: Bouře přišla hodinu před akcí

Autor: simao - 
1. dubna 2015
16:44

Byli připraveni vydat se na záchrannou misi, aby Hanku a Tonču vysvobodili. Americké jednotky se přemístily nedaleko místa, kam Češky odvezli ozbrojenci, jenže plán dostal trhlinu. Pouhou hodinu před začátkem akce se přihnala nečekaná písečná bouře.

Na záchraně Češek se podíleli především turecká organizace IHH a dle spekulací i Katarský emirát. Hana Humpálová a Antonie Chrástecká přitom v zajetí strávily dva roky. Již dříve se o jejich záchranu chtěli pokusit Američané, jenže plány jim zhatilo hned několik věcí. 

Záchrannou misi pozastavila písečná bouře, uvedla MF DNES. Akce Američanů přitom byla v plném proudu. Jenže na poslední chvíli přišel rozkaz misi pozastavit. „Po bouři byly holky fuč. Před ní podle snímků byly na místě, po ní se po nich slehla zem. Chyběla jedna hodina a měli by je,“ prozradil Právu jeho zdroj.

Ozbrojenci poté údajně Hanku s Tončou převezli na jiné místo. A mladé Češky strávily v zajetí přes 700 dní… Kolem jejich návratu je však v současnosti řada nejasností.

„Stále platí, že obě dívky jsou v péči českého státu. Mají veškerou možnou péči i stálou přítomnost členů rodiny. Žádné další podrobnější informace v tuto chvíli nemohu sdělovat. Stejně tak nebudu komentovat ani nijak rozvíjet žádné spekulace, které se v médiích objevují,“ sdělil v úterý Blesk.cz ministr vnitra Milan Chovanec, který dříve tvrdil, že s teroristy Česko o výkupném nevyjednává.

Přesto se často řeší částka, za kolik mohli ozbrojenci Hanku s Tončou propustit. Přístup ministra vnitra je však logický. Obavy z dalších únosů Evropanů v problematických oblastech přetrvávají, zprávy o výkupném nekomentují ani další země, jejichž občané v minulosti byli uneseni. Podle Práva přitom šlo výkupné za unesené lidi v posledních letech nahoru – a v průměru se vyšplhalo až na pět milionů dolarů, tedy v přepočtu něco kolem 127 milionů korun, jak upozornil britský odborný časopis Jane´s Defence Weekly.

Video Zprávy: Unesené dívky dostávaly do zajetí balíky z Česka!? A proč Černochová tají otce své dcery!? - Blesk TV
Video se připravuje ...

tgbb. ( 2. dubna 2015 07:52 )

Mě spíš zajímá, kdy budu moci vjet do tunelu Blanka než do pochvy Krndy, ty "ing".

tgbb. ( 2. dubna 2015 07:50 )

První pokus smetla bouře. Potom ovšem oranžová pakáž nechala pozatýkat vedení speciálních jednotek, protože chtěli přes <|> Nagyové shodit Nečase a zmocnit se vlády. Tak prostě ty dvě trubky měly smůlu, protože soudruzi se zrovna sápali po moci.

zelena.karkulka ( 1. dubna 2015 22:36 )

Trošku ,,divný,,-jednou se pokusili je zachránit a pak 2r nic??

ingmarie ( 1. dubna 2015 22:24 )

 Muselo to být pro holky hrozný ale teď jsem četla, že primátorka Krnáčová má na magistrátu nějaký problémy se svým pohlavím ?! - a to dovede být asi hodně nepříjemný ! Někteří tam sice radí pravidelně omývat v heřmánku ale paní Krnáčová tam prý má problémy i se svou národnosti- a tam omývání asi nepomůže .

radkapatka2014 ( 1. dubna 2015 21:56 )

Prezident je nepřijme, ale Kraus teď prohlásil, že on jo.Chudák potřebuje zvýšit sledovanost, jinak ho zruší. Už se na tu jeho kravinu nikdo nediva.

Zobrazit celou diskusi