Rádi cestujete? Nebaví vás ale ležet celé dny na pláži a jen tak se flákat? Rádi poznáváte nová místa? Tak to byste měli vyrazit na poznávací zájezd 2015! Poznávací zájezdy vás přitom ani nevyjdou draho. Pokud se nechystáte na zájezd do exotických koutů, může vás stát jen několik stovek korun! Poznávacích zájezdů je opravdu mnoho, místa, kam můžete vyrazit, vás překvapí.

Pokud se rozhodnete vyrazit na poznávací zájezd, nebude těžké si vybrat. Každý si najde to svoje. S dětmi můžete vyrazit třeba do aquaparku Tropical Islands nebo do Legolandu. Zajeďte se podívat na krásy Anglie nebo zkuste zdolat hory v Alpách. Vybrat si můžete z moha zájezdů, avšak cena se liší. Za poznávací zájezd můžete zaplatit pár stovek, ale také pár desítek tisíc korun. Vše záleží na délce pobytu a vzdálenosti místa od České republiky. Doprava totiž bývá ta nejdražší položka.

Poznávací zájezd 2015 – Kam se jezdí nejčastěji?

K tradičně nejoblíbenějším poznávacím zájezdům patří romantická Paříž,  kosmopolitní Londýn či ohromující ruské metropole Petrohrad a Moskva. Netradičně se můžete podívat třeba do Tibetu, kam vás dopraví vlak.

Poznávací zájezd 2015? Vše záleží na vašich finančních možnostech. S drahou polovičkou navštivte určitě Paříž, Řím nebo Barcelonu. Pokud nejste romantický pár a řadíte se spíše mezi páry dobrodružné, vyražte třeba na plavbu po Nilu nebo do Alp prozkoumat Hitlerovo sídlo. Na plavbu po Nilu si připravte dostatek financí. Průměrná cena je 18 000 korun za osobu přibližně na týden. 

Poznávací zájezd 2015 lze uskutečnit opravdu zajímavě. Vydat se můžete třeba po stopách Harryho Pottera. Pokud se na tuto cestu vydáte, připravte si ale hodně peněz. Za jednu osobu dáte minimálně 50 000 korun. Poznávací zájezd trvá 5 dní. Což je celkem velká investice. Na druhou stranu se podíváte do Edinburghu, Oxfordu, mrknete se do filmových studií Warner Bross a nejen to. Každá sranda ale něco stojí.

Pokud máte opravdu hodně peněz a chcete si užít netradiční zážitek, můžete vyrazit na poznávací zájezd například do Austrálie. Takový zájezd vás vyjde minimálně na 250 000 korun. V Austrálii si užijete 15 dní, projdete národní parky a další krásy tohoto kontinentu. Dalším zajímavým zájezdem je výlet do Jihoafrické republiky. Za dovolenou dáte přibližně 160 000 korun, pobudete zde 10 dní. Užijete si Kapské město, budete se potápět se žraloky a podobně.

Vyplatí se poznávací zájezd?

Pokud si chcete poznávací zájezd užít, připravte si velké peníze. Pokud jste dobrodruh, vykašlete se na cestovní kancelář a vše podnikněte na vlastní pěst. Ušetříte spousty peněz, ale nejspíš vám přibude pár šedivých vlasů. Pokud se ale nechystáte daleko, tak se  zájezdy s cestovní kanceláří vyplatí. Například zájezdy po Evropě na jeden či dva dny jdou opravdu levné. Zaplatíte 1 500 korun a užijete si dva dny například v Německu. V ceně je ubytování a cesta. Pokud chcete vyrazit mimo Evropu a nemáte dostatek financí, držíme palce – zkuste vyrazit na vlastní pěst.