Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Prezident Zeman: O propuštění Hanky a Tonči věděl předem?

Zeman ve čtvrtek řekl, že ohledně osudu Hanky a Tonči je optimističtější
Zeman ve čtvrtek řekl, že ohledně osudu Hanky a Tonči je optimističtější  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: šim - 
28. března 2015
14:17

V sobotu ráno přišla skvělá zpráva o propuštění v Pákistánu unesených Češek Hanky a Tonči jako blesk z čistého nebe. Informace se objevila v okamžiku, kdy už byly dívky v Česku. Nikdo netušil, že dva měsíce o jejich osvobození usilovala turecká charitativní organizace IHH. Nyní se však ukazuje, že nejvyšší představitelé státu byli nejspíš informováni…

„Jsem o něco více optimističtější,“ řekl na otázku ohledně osudu unesených dívek prezident Miloš Zeman s úsměvem na tiskové konferenci ve čtvrtek při své návštěvě v Královéhradeckém kraji, ale nic bližšího neprozradil s ohledem na to, aby celou akci nezmařil.

O 48 hodin později vydal prezident prostřednictvím svého mluvčího krátké prohlášení. „Prezident republiky byl o propuštění dívek informován. Je to pro něj velmi radostná zpráva. V této souvislosti děkuje turecké charitativní organizaci IHH,“ napsal Jiří Ovčáček na svůj Facebook.

ixtlil ( 29. března 2015 19:14 )

Tak co se týče prezidenta a jeho tvrzení, že cetování do Balučistánu je nebezpečné a od dívek bylo nezodpoědné, tak mu asi odchází mozek. Jen za dva roky, co byly dívky nezvěstné, se v Praze přihodilo přes sto vražd, na srovnatelném území ještě více. Zatímco v Balučostánu jen několik. Ty místní vraždy, co připadají na kmenové bitky, byh do toho nepočítal, ty tam byly vždycky. Takže se dá říci, že s hlediska vražd je o mnoho nebezpečnější cestování po Praze, než po Balučistánu, což tomuto vypitému mozku nedošlo. Takže obyčejně lže, že dívky byly hloupé, a že prý chtěly ušetřit za letadlo do Idie. Hm, tak jesti se nemýlím, tak 150 lidí chtělo neušetřit a v úterý doletět do Dusseldorfu letadlem a skončili roztřištěni ve skalách v Alpách v bezpečné evropě při "dokonalém" řízení letového provozu a dokonalém zabezpečení kokpitu a ti co nelěli, jeli raději domů z Barcelony vlakem. Takže hloupě lže. No není nad zabezpečení. Rodiny po zabitých cestujích v Seynes Des Alpes tohle "bezpečné "opatření" =nemožnost dostat se do kokpitu asi teď proklínají, chápu, vypitý mozek Zemana to dosud nepobral. Český stát a úřady jakékoliv nemají na jejich osvobození žádnou zásluhu, jelikož s těmito se únosci odmítali bavit. Pouze jen se soukromníky typu humanitární organizace, navíc "tamní" .

eliska963852 ( 28. března 2015 19:35 )

Zeman se o propuštění dívek vůbec nezasloužil a Zaorálek ani nevěděl, jak se nezisková organizace IHH jmenuje.

avina ( 28. března 2015 17:36 )

Obě by měly odpracovat "námahu" všech za jejich vysvobození--pracovat pro charitu...Gratulace p.prezidentovi- přímluva....

kukuku ( 28. března 2015 14:28 )

Pokud si nechají na hlavách nafurt ty burky a pod nimi mají jim odpovídající obsah, tak od nich realisticky uvažující Zeman dá brzo ruce pryč.

honza.mlha ( 28. března 2015 14:21 )

tušil a vyčkával, to uvedl

Zobrazit celou diskusi