Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Policie si posvítila na elitní vojáky: Zakázku na maskáče rozpůlili, teď čelí obvinění

Dva bývalí elitní vojáci ze zrušené speciální jednotky vojenské policie SOG jsou obviněni kvůli nákupu maskáčů multicam.
 (Autor: profimedia.cz - ilustrace)
Autor: ČTK - 
27. března 2015
08:47

Dva bývalí elitní vojáci ze zrušené speciální jednotky vojenské policie SOG jsou obviněni kvůli nákupu maskáčů multicam. Zakázku za čtyři miliony prý rozdělili na dva kontrakty, aby se nemusela konat otevřená soutěž. Podle policie tím způsobili škodu milion korun. Informují o tom Lidové noviny (LN).

Podle deníku je jedním z obviněných šéf logistiky speciální jednotky. Ten vinu odmítá a proti zahájení trestního stíhání chce podat stížnost.

K žádnému rozdělení zakázky nedošlo, nakupovali jsme dvě rozdílné komodity. Jednak výstroj a jednak ochranné prostředky proti nepříznivému počasí. Nejsem si vědom jakékoliv škody,“ řekl obviněný muž LN.

Jednotka SOG byla založena v roce 2000, po devíti letech byla zrušena. Zakázky tohoto oddílu zkoumal speciálně sestavený tým vojenské policie. Zabýval se devíti údajně podezřelými kontrakty.

Obžalován ale dosud nikdo nebyl. Šest případů vyšetřovatelé odložili, jeden řešili jako kázeňský přestupek a dva skončily na státním zastupitelství.

 

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání