Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Měli hlídat vězně, a sami kradli: Soud bachařům přiřkl tresty za krádeže mědi

Autor: ČTK - 
26. března 2015
12:15

Tři bývalí dozorci věznice v Ostravě-Heřmanicích mají jít za krádeže mědi z výrobní zóny věznice do vězení na 2,5 až čtyři roky. Rozhodl o tom dnes Okresní soud v Ostravě. Z areálu podle rozsudku nechali odvézt měď za 500 000 korun. 

Dalšího dozorce soud potrestal podmíněným trestem. Podmínku dostali i tři lidé, kteří byli do činnosti organizované skupiny zapleteni. Čtyři obžalované, mezi nimi i majitele sběren, soud obžaloby zprostil. Neprokázalo se, že by se dopustili trestného činu. 

Vyhlášení rozhodnutí soudu sledovalo sedm z 11 obžalovaných. Rozsudek ještě není pravomocný. I když se většina přítomných práva na odvolání vzdala, dva nepodmíněně odsouzení se ještě v jednací síni odvolali. Státní zástupce Michal Król si ponechal lhůtu na rozmyšlenou. Na krádeže upozornil jeden z odsouzených. Podle žalobce je možné, že bez jeho přičinění by se ve věznici kradlo dodnes.

alfasamec ( 26. března 2015 14:34 )

Aj bachári kradnů...

abzk ( 26. března 2015 13:42 )

Něco tam bejt muselo. Ten mukl je těžko napráskal proto že by sám byl poctivec. Spíš šlo o pomstu a potřebu se těhle konkrétních bachařů zbavit.

rudin64 ( 26. března 2015 12:55 )

No neke majorita a na měď tak to je největší sranda dne ))) jen kdyby to byl Rom to by byla diskuze co lopaty ?

andula1 ( 26. března 2015 12:47 )

Ale to je pořád dokola,bachaři,poldové a bezpečnostní agentůry největší zloději pod sluncem...že jdou ale příkladem lidem... pod lampou bývá největší tma.....asi......zloději fuj...pověsit je za kule do průvanu a řezat a řezat by bylo málo

Zobrazit celou diskusi