Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Neunesl nás ISIS, tvrdí propuštění Bangladéšané zajatí s Čechem Pavlem Hrůzou v Libyi

Autor: shp - 
26. března 2015
10:24

Bangladéšané Helal Uddin a Mohammed Anowar Hossain, které po dvou týdnech v zajetí propustili libyjští radikálové, tvrdí, že teroristé nepocházejí z nechvalně proslulé organizace ISIS. Zajali je prý jiní islamisté. Muže unesli teroristé z ropného pole společně s Čechem Pavlem Hrůzou (49).

Unesení muži se svěřili se svými poznatky bangladéšskému diplomatovi v Libyi. Ten poté informoval anglicky psaný bangladéšský list Daily Star. Jmenován však nechtěl být. Informace nešlo bohužel potvrdit ani vyvrátit.

V Libyi, kterou po pádu diktátora Muammara Kaddáfího zmítají neustále boje, je několik frakcí islamistů. Většina z nich však přísahala věrnost právě Islámskému státu. Právě z Libye pochází nejvíc jeho bojovníků. Asi 3000 džihádistů.

Propuštění obou mužů ve věku 38 a 40 let se podle bangladéšského ministerstva zahraničí uskutečnilo na základě "rychlé iniciativy a neustálého úsilí" ministerstva a velvyslanectví. Zda ministerstvo za ně zaplatilo výkupné, není jasné.

Podle důvěryhodného zdroje blízkého pražského vyjednávacího týmu, který citoval list MF Dnes, nebyli ze zajetí propuštěni dva, ale tři muži. Třetím propuštěným má být Ghaňan.

Islámští radikálové zaútočili na ropné pole Al-Ghaní na začátku března. V jejich spárech skončilo 9 zahraničních pracovníků ropné společnosti VAOS. Jsou mezi nimi i Čech Pavel Hrůza a Rakušan Dalibor S.

Hrůza pracoval u VAOS jako koordinátor keteringu, staral se o jídlo. Jde o vyučeného kuchaře z Vysočiny, o kterého se doma strachuje manželka a tři děti.

alex0800 ( 26. března 2015 19:27 )

 A šlo skutečně o islamisty nebo agenty CIA, kteří provokují po celém světě tyto akce jako byl třeba výbuch na maratonu v Bostonu, za co dnes soudí nevinného Carnajeva.. Přitom fotky batůžkářů z CIA obletěli celý internet hned po útoku.. . . US vláda tímto uměle vyvolává strach, aby mohla PLEBS okrást o zbytek PRÁV A SVOBOD.. TO JE SKUTEČNÁ REALITA KAPITALISTICKÉ DEMOKRACIE. JDE O DEMOKRACII, KTERÁ DLE SOKRATOVI MYŠLENKY JE JIŽ NA KONCI SVÉ ETAPY A TEDY V RUKOU ZLOČINCŮ.. PROTO SVĚT DNES SPÍŠE PŘIPOMÍNÁ PEKLO NEŽ RÁJ NA ZEMI.. V OBYVATELÍCH JE ZÁMĚRNĚ VYVOLÁVÁNA NENÁVIST VŮČI VŠEM. PŘITOM VŠICHNI VÍME, ŽE JEDINOU CESTOU JE LÁSKA MEZI VŠEMI LIDMI NA SVĚTĚ. NIKOLIV BITÍ SE PO LEBKÁCH BEZDŮVODNĚ ČI Z UMĚLE VYVOLANÝCH DŮVODŮ KVŮLI PLNĚNÍ PLÁNU DEPOPULACE LIDSTVA POD 2 mld KUSŮ.. JSME PRO ELITU POUHÝ DOBYTEK, KTERÝ JE TŘEBA VYHLADIT NA ÚNOSNOU A KONTROLOVATELNOU MEZ!!!

kuniksicht ( 26. března 2015 16:11 )

ja s tim problem mam. vse se plati z nasich dani. hold jsou rizikove staty kam se proste neleze. a pokud tam chtel pracovat a vydelavat, tak to je jeho problem, problem jeho rodiny. spolecnost, ktera jej zamestnavala, je rakouska a tak necht zaplati tato rakouska spolecnost. jestli ma nebo mela uzavrene nejake pojisteni pro takove pripady je otazkou......a ze to nebylo ISIS nebo nejaka odnoz tomu bych prilis neveril podle toho jak se zachovali k ochrance - vsechny je podrezali

antiall ( 26. března 2015 13:40 )

 Prý ho unesli kvůli receptu na houskový knedlík. Ale vážně toho Rakušana ohodnotili na půl milionu usd a Rakousko s tim nemá problém a chce zaplatit. ČR radši necha svého občana doslova chcípnout, ale kdyby to byl politik tak už je doma, je mi na blití. ...

honza666 ( 26. března 2015 12:53 )

Táhni zpátky do Ruska, šmejde.

scaramonte ( 26. března 2015 12:44 )

Je to tak, no ...

Zobrazit celou diskusi