Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Putin: Rozsáhlé manévry ruské armády jsou jen začátek!

Autor: ČTK - 
25. března 2015
14:11

Bleskové prověrky bojeschopnosti ruských ozbrojených sil budou v letošním roce dál pokračovat, nedávné rozsáhlé manévry ruské armády jsou jen začátek. V besedě s ministrem obrany Sergejem Šojguem to dnes v Moskvě prohlásil ruský prezident Vladimir Putin.

Šéf Kremlu podle agentury TASS podrobně zhodnotil průběh cvičení, jehož se minulý týden prakticky ve všech ruských vojenských okruzích zúčastnilo na 80 000 vojáků, kolem stovky lodí a přes 220 letadel. Součástí manévrů bylo cvičné rozmístění strategických raket Iskander v Kaliningradské oblasti a bombardérů Tu-22M3 na anektovaném Krymu.

Cílem cvičení bylo zejména prověřit reálné bojové schopnosti Severské flotily, řekl dnes Šojgu Putinovi. Prověrka prý dopadla dobře, velitelské schopnosti jsou na uspokojivé úrovni, součinnost jednotek je efektivní. „Vycházím z toho, že je to v letošním cvičebním roce jen začátek. Je mi známo, že výsledky hodnotíte pozitivně,“ citovala Putina agentura TASS.

Podle ruských médií sérii velkých vojenských cvičení vyvolala zvýšená aktivita Severoatlantické aliance v blízkosti západních ruských hranic. NATO v minulých dnech uspořádalo v pobaltských zemích, v Polsku a v Černém moři několik cvičení aliančních jednotek, jejich rozsah byl ale s ruskými manévry nesrovnatelný.

kuniksicht ( 26. března 2015 00:37 )

no, fakt krasavec........ale co bys chtela od agenta KGB

kuniksicht ( 26. března 2015 00:34 )

jj,urcite. zautocili,obsadili,odhlasovali a pripojili. a se souhlasem OSN, ze???? nebo to snad bylo jinak?

japos22 ( 25. března 2015 19:49 )

Takže nehoda se už stala

gabreta ( 25. března 2015 18:54 )

Pokud vím, tak USA si odhlasovalo, že můžou vojenskou silou zaútočit na jakejkoli stát, bez souhlasu OSN! Tak že ses splet jen v zeměpisných šířkách, protože arogantní a agresivní nadlidi jsou na jiným kontinentu.

moiaza ( 25. března 2015 17:54 )

Když řinčí zbraněmi agresor z USA, je to krása. Když Rus, je to hrůza.

Zobrazit celou diskusi