Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Ministr Pelikán hledá lidi na ministerstvo: Stravenky vám slibovat nebudu

Autor: poe - 
24. března 2015
11:28

V roli verbíře nových posil na ministerstvo se představil šéf resortu spravedlnosti Robert Pelikán (35, za ANO). Studenty Právnické fakulty Univerzity Karlovy se snažil přesvědčit, aby šli pracovat k němu na ministerstvo. A zadarmo!

„Nebudu vám říkat, že u nás budete brát balík peněz. Nebudu vám říkat, že u nás budete mít stravenky, i když ty možná budete,“ snažil se v lehce odlehčené řeči Pelikán oslovit studenty, kteří si jej přišli poslechnout.

Přesvědčil je? „Na fakultě jsme vybrali asi čtyřicet životopisů. Dalších 120 studentů si vzalo kontakt a slíbilo životopis zaslat,“ pochlubil se nový ministr, podle něhož je v tuto chvíli v jeho resortu připraveno 15 míst, do budoucna by jich mělo být ale daleko víc.

A co by studenti měli na ministerstvu dělat? „Nepůjde o žádnou práci u kopírky, ale třeba o rešerše, předpřípravu odpovědí, angažmá v meziresortní agendě,“ vylíčil Blesku Pelikán, pro kterého je nábor studentů tak trochu i výhrou. Na ministerstvu budou totiž v rámci stáže a budou tak pracovat zadarmo. Jedné odměny se ale přeci jen mohou dočkat: A to práce na plný úvazek, pokud se osvědčí...

jarypadlo ( 25. března 2015 10:48 )

Mám taky poslat životopis a podobný případ soudního zneužití pravomocí a pohrdání nejen zákonem,ale i lidskými právy?Odpověď -jarypadlo n@ seznamu.cz díky. .https://www.youtube.com/watch?v=3nlCAZ7dVKU

antiall ( 24. března 2015 13:55 )

 V pětatřiceti musí mit o spravedlnosti opravdu velký přehled a cit, opravdu jakekoliv ministerstvo ale spravedlnost to nejde pochopit. ..

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa