Hlášky zdravotní sestřičky Toničky, která nadevše miluje Karla Gotta, dávno zlidověly. „Tam mu natočili EKG a co myslíte? Měl ho tam!“ hlásila památně v ordinaci doktoru Šafránkovi. „Jó, pane doktore, tady zažijete věci!“

Zažije, ovšem už bez své upovídané sestry – Hlaváčová se už na natáčení necítí. „Je mi to moc líto. S Janou jsem o tom ale mluvil a chápu ji,“ řekl Blesku Klein. Hlaváčová trpí těžkými depresemi a je jí velmi často špatně. „Nikdy nedokážu odhadnout, jak mi za chvíli bude,“ svěřila se herečka. A i kdyby byla zdravá, roli by stejně zvažovala. Manžel Luděk Munzar (82) na tom totiž není zdravotně také dobře a Jana chce být co nejvíc s ním.

Účast samozřejmě přislíbily hlavní hvězdy – Pavel „Štěpánek“ Kříž (53), David „Kendy“ Matásek (52) a Eva „Vendulka utěšitelka“ Jeníčková (50). „Dělá mi potěšení točit něco, co má u lidí úspěch a líbí se jim to. A to Básníci jsou,“ přiznal Kříž. Ano už řekl také penzionovaný středoškolský profesor Josef Somr (80). „Tak to je samozřejmost!“ ujišťuje doyen. A Kleinovi už kývli také Pavel Zedníček (65), Tereza Brodská (46) či Lukáš Vaculík (52).

Jaký titul noví Básníci ponesou, Klein v tuhle chvíli ještě netuší. Rozhodně to prý ale nebude Jak básníci odcházejí do důchodu.

„To by byla blbost. Vždyť hlavním hrdinům je kolem pětapadesáti. Nebudeme předbíhat...,“ řekl Blesku Klein se smíchem. „Cítím se sice jako nemocný stařec, ale šestku ještě natočím! To samozřejmě zvládnu,“ slibuje režisér.

Na nápad čekali 12 let

V to, že vznikne šesté pokračování Básníků, už nikdo nedoufal. Každý díl totiž stojí a padá se scénářem Ladislava Pecháčka (74). „Tentokrát čekal na nápad dvanáct let. U něho musí přijít prostě nápad a potom jede. Navíc nepíše nějaké smyšlenosti, ale věci, které se v doktorském životě skutečně mohou stát,“ řekl o něm Dušan Klein.

Už řekli ano

Pavel Kříž (53) – Štěpán Šafránek
David Matásek (52) – Kendy
Eva Jeníčková (50) – Vendulka utěšitelka
Pavel Zedníček (65) – řidič sanitky Písařík
Tereza Brodská (46) – Superpopelka Ute
Josef Somr (80) – profesor Ječmen
Lukáš Vaculík (52) – Karas

Rozmýšlejí se

Miroslava Šafránková (56) – Borůvka
Adriana Tarábková (48) – Jeskyňka
Eva Vejmělková (46) – Píšťalka
Michaela Badinková (36) – Veverka

Nezahrají si

Míla Myslíková (†71) – Štěpánova maminka
František Filipovský (†86) – důchodce Valerián
Jiří Císler (†76) – řezník a ochotnický režisér
Luděk Kopřiva (†80) – choreograf Hugo
Jiřina Jirásková (†81) – ředitelka školy
Rudolf Hrušínský (†73) – otec Píšťalky, malíř
Jana Hlaváčová (76) – sestřička Tonička

Fotogalerie
18 fotografií