Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Přestřelka v restauraci: Při vyřizování účtů gangů umírali lidé!

Policisté před restaurací v Göteborgu, kde k střelbě došlo.
 (Autor: Reprofoto)
Autor: shp, ČTK - 
19. března 2015
07:07

Lidé jedli, povídali si a nikdo nic nečekal, když vtom vešli do restaurace v Göteborgu dva muži se samopaly. Bez varování kolem sebe začali střílet. Na zem pak začali padat mrtví a zranění...

Nejméně dva mrtvé a osm zraněných si vyžádala v noci na dnešek střelba v restauraci v Göteborgu na jihozápadě Švédska. Uvedla to místní policie, podle níž počet obětí patrně není konečný.

"Není tu naprosto nic, co by naznačovalo terorismus," ujistila ale policejní mluvčí Ulla Brehmová. Střelba podle ní patrně souvisí s násilím mezi gangy. Policie dosud nikoho nezatkla. Jeden očitý svědek švédské televizi řekl, že do restaurace Var Krog och Bar ve čtvrti Biskopsgrden vstoupili dva muži a začali střílet z automatických zbraní.

"Neměl jsem příležitost přemýšlet nad tím, co se děje. Uviděl jsem, že kamarád krvácí, a snažil jsem se krvácení zastavit, jak jsem to jen rukama mohl udělat," řekl svědek, který odmítl uvést své jméno. K restauraci patří ještě sport bar a noční klub.

Žádné podrobnosti o případných podezřelých policie neuvedla, nicméně upozornila, že Biskopsgrden je znám násilím mezi gangy. Na spekulace o motivech je podle policejní mluvčí ještě brzy, nicméně jsou prý náznaky, že opět šlo o vyřizování účtů mezi zločinci.

Ve středu se střílelo též v sousedním Dánsku, tři lidé byli zraněni při střelbě na parkovišti v suterénní části nákupního centra na jihu Kodaně. Tamní policie uvedla, že přestřelka pravděpodobně vypukla mezi členy znepřátelených gangů.

Právě Švédsko a Dánsko mají podle švédského listu The Local konstantně problémy s gangy, například Hells Angels, Banditos a přistěhovaleckými gangy. Skupiny mezi sebou bojují o kontrolu nad obchodem s drogami. V Göteborgu se odehrály desítky přestřelek, z toho velká část právě ve čtvrti Biskopsgrden, kde je řada lidí nezaměstnaných. Tyto přestřelky však mají oběti jen vzácně.

lalia ( 19. března 2015 09:41 )

Svět se zbláznil,potom jeďte,leťte na dovolenou do ciziny i u nás je to nebezpečné.Je to čím dál horší.Od té naší sametky a otevření hranic se bojíme i doma a ve zprávách TV není den bez vraždy,sebevraždy atd.Potom mají mít lidé radost ze života.

politikus ( 19. března 2015 07:52 )

Hlavně, že mají švédové starosti o ruské špiony. Ve Švédsku už fakticky vládnou muslimové a podle toho to tam vypadá.

cityjail ( 19. března 2015 07:28 )

Takže gangsteři vpadnou do hospody,kde začmou pálit po hostech,ale nic nenasvědčuje tomu že by se jednalo o teroristický čin? A o co se prosímpěkně jedná? O charitu?Nebo takhle gangsteři ve švédsku slaví Josefa?Svět se obrací v kravskou pí.ču.

Zobrazit celou diskusi