Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Unikátní snímky NASA: Takhle si ničíme naši planetu!

Autor: shp - 
18. března 2015
05:00

Země, naše planeta, náš domov, je místem, které prochází neuvěřitelnými změnami. Během několika dekád se některá místa změnila naprosto k nepoznání. A bohužel k horšímu. Ledovce roztály, řeky vyprahly a ovzduší se zhoršilo. Ne všechny změny jsou ale tak negativní.

Americká NASA od roku 2009 shromažďuje na webu snímky, na kterých porovnává změny na nejrůznějších místech zeměkoule. Jde jak o satelitní snímky, tak o klasické fotografie.

Porovnané snímky od sebe dělí většinou několik dekád. Člověk by řekl, že změny za pár desítek let nebudou tak markantní. A přesto jsou.

Změna klimatu je druhem abstraktního konceptu pro většinu lidí, protože vypadá, že se děje neviditelně nebo že se stane v budoucnosti,“ prohlásil Randal Jackson, internetový manažer NASA.

Tyto snímky změn nám dávají možnost je cítit o něco reálněji,“ dodal. Většinou jde o rozdíly způsobené změnou klimatu, globálním oteplováním nebo růstem civilizace. Na další snímky se můžete podívat zde.

japos22 ( 18. března 2015 10:15 )

Kontrolní otázka: největší znečišťovatel planety?

ljubaa ( 18. března 2015 07:21 )

Kdyby se snímky udělaly před 1000lety, kdy nebyla auta, neužívaly se aerosoly a nebyly továrny, tak by byly snímky samozřejmě jiné, ale je to asi vývoj přírody... před milionem let planeta taky vypadala jinak než ted... prostě někde byla jezera a ted nejsou a naopak...

m-99 ( 18. března 2015 06:48 )

To nikdy nikde nerekl ani nenapsal. Jen to, ze klima se nemeni vlivem cloveka a neni to navic jeho teze. Je to teze, kterou ve svych textech propagoval s odkazy na vedecke clanky a publikace. Nejprve si overte fakta, nez ze sebe udelate hlupaka.

turan ( 18. března 2015 06:20 )

A to ešte ten váš prezident ktorý kradol pero v priamom prenose tvrdí že:" žiadne oteplovanie nehrozí,je to len výmysel novinárov!"

fotrpjotr ( 18. března 2015 05:03 )

Proč amici nepřiznají,že výbuchy,které v největší míře provadí tu planetu ničí nejvíc.

Zobrazit celou diskusi