„Kim se k nám dosud nepodívala. A protože tu bude poprvé, měla přání vypátrat a najít místo a vesnici, odkud pocházel její dědeček,“ řekla Blesku PR manažerka Febiofestu Martina Chvojka Reková. „Pracovalo na tom několik lidí, byla oslovena i matrika a nakonec se to povedlo a Kim se tam pojede podívat,“ dodala Reková.

Herečka s českými kořeny se nejvíce proslavila v kultovním thrilleru Vertigo režiséra Alfreda Hitchcocka (†80). Na filmovém plátně ztvárnila na 30 rolí, a díky tomu, že nikdy neměla problém se odhalit, byla pro mnohé muže sex symbolem své doby.

Kim se od 70. let, kdy už neměla tolik nabídek na filmování, věnuje malování. „Je úžasné, že se povedlo přivézt sem její obrazy. Ona se totiž cítí být spíše malířkou než herečkou a u příležitosti její návštěvy festivalu bude výstava jejích obrazů,“ avizuje manažerka.

Video
Video se připravuje ...

Hitchockova můza je v Praze! Kim Novak z Vertiga přiletěla na Febiofest!  Petr Soukup

Záliba v plastikách

Kim Novak je kromě jiného rovněž jednou z hereček, která se už před desítkami let ráda a často svěřovala do rukou plastických chirurgů, zaměřovala se hlavně na facelifting. A nepřestala ani po osmdesátce! Loni v březnu překvapila fanoušky silně změněným obličejem.

Známý plastický chirurg Brent Moelleken z Beverly Hills se nechal slyšet, že si Kim nechala napíchat hlavně do tváří a okolí lícních kostí silikon a tuk. „Zrovna u ní je to škoda, jde o velmi agresivní zásahy do obličeje. Mohla stárnout přirozeně jako některé jiné její herecké kolegyně,“ řekl Moelleken magazínu Hollywood Life.

Fotogalerie
10 fotografií