Podle serveru TMC.com utrpěl herec četná tržná poranění hlavy. Je ovšem mimo ohrožení života. Jeho syn na Twitter napsal, že je jeho otec potlučený, ale v pořádku. Na místě jej ošetřili dva lékaři, kteří si vyšli zahrát golf, a pak byl převezen do nemocnice ve Venice, na západě Los Angeles. 

„Táta je v pořádku. Potlučený, ale ok,“ ujistil Ben Ford na Twitteru. 

Ford pilotoval malý letoun z roku 1942, podle úřadů šlo o dvoumístný jednomotorový stroj Ryan Aeronautical ST3KR, na kterém za dob druhé světové války podstupovali pilotní výcvik američtí stíhači.  Během tréninkového letu se zřítil na plochu golfového hřiště krátce po startu z letiště v Santa Monice. Přední část letadla byla nárazem zcela zdemolována. Když ho hasiči vyprostili z trosek, byl při vědomí a komunikoval. Podle svědků byl i schopen chůze.

Forda před mnohem vážnějšími zraněními pravděpodobně zachránilo jeho klidné chování. Podle všeho ho během letu zradil motor. Herec zachoval chladnou hlavu a pro nouzové přistání si zvolil právě golfové hřiště, místo obytné části města. Zachránil tak život sobě i mnoha jiným lidem. Jeho přátelé a známí údajně nebyli překvapeni, že jeho zranění nebyla těžká - Ford je prý zkušený a velmi dobrý letec. V minulosti už havaroval několikrát.

Proslavil se hlavně rolí dobrodruha Indiany Jonese, hraje také v pokračování sci-fi ságy Hvězdné války jako vesmírný pilot Han Solo. Nehoda by zřejmě neměla zamíchat plány, podle kterých si má příští rok v pokračování kultovního sci-fi filmu Blade Runner po více než 30 letech zopakovat roli policisty Ricka Deckarda.

Fotogalerie
8 fotografií