Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

V Norsku se mu vysmáli, shodil jednání Kapitána právník Michalákové!

Autor: shp - 
5. března 2015
19:43

Adopce bratří Michalákových je zažehnána a budou se učit česky, hlásal ředitel českého Úřadu pro mezinárodněprávní ochranu dětí (ÚMPOD) Zdeněk Kapitán po jednání o osudu dětí v Norsku. Jeho tvrzení však úplně shodil právník matky dětí Evy Michalákové Pavel Hasenkopf, podle kterého se mu v severské zemi akorát vysmáli.

Norské úřady se nám vysmívají, pokud mluví o zajištění kontaktu s biologickou rodinou. Právě 27. března to bude přesně rok, kdy Eva Michaláková viděla své děti naposledy,“ uvedl Hasenkopf ve vyjádření.

Výsledky jednání jsou ale nulové,“ napsal dále s tím, že hrozící adopci dětí zažehnali již dříve právníci rodiny. V kritice výsledků Kapitánova jednání pokračoval dále bez servítků.

Neurčitý příslib výuky češtiny pro kluky Michalákovy je věc, kterou mělo Norsko zajistit už dávno samo od sebe na základě Úmluvy o právech dítěte, kterou už čtvrtým rokem porušuje,“ stojí dále v prohlášení.

Sama maminka dětí si myslí, že její synové na češtinu ještě nezapomněli. „V době odebrání mluvily děti norsky i česky. Jejich znalost rodného jazyka za tu dobu jistě utrpěla, ale myslím, že si z něj ještě dost pamatují,“ řekla Eva Blesk.cz.

K výsledkům Kapitánova jednání je shovívavější. „Pozitivní je, že se Norsko uvolilo po čtyřech letech konečně jednat,“ prohlásila. Z podrazů norské sociálky má ale nadále strach.

Dostala jsem od ní nové informace o svém synovi, ale pouze o mladším Davídkovi. Co je se starším Denisem, stále nevím. Bojím se dalšího podrazu,“ uzavřela Michaláková. Děti jí byly odebrány v roce 2011 kvůli údajnému zneužívání ze strany otce, které se nikdy nepotvrdilo.

uzjsemtudlouho ( 7. března 2015 01:45 )

Pravda to je. Vzniklo to tak, že Norové si v touze po dokonalosti odhlasovali zákony kterými nejen na sebe upletli bič. Chtěli sociálku kterou nebude v její ochraně dětí možné nijak v něčí prospěch ovlivňovat nebo vydírat, tak jí dali zákonem neomezenou moc. Barnevernet je zcela autonomní a nespadá pod žádné kontrolní ani justiční orgány Norska. Může sebrat děti bez skutečného důvodu komukoliv bez možnosti opravných prostředků, stačí když to posvětí soudce spadající pod Barnevernet, žádný soud mimo tuto zločinnou organizaci, ve kterou se to celé zvrhlo, nemá možnost to rozhodnutí jakkoli ovlivnit nebo zrušit. Politici nemají žádnou šanci s tím cokoli udělat. Barnevernet, jako každá zločinecká organizace takových rozměrů, má dlouhé prsty a své lidi všude. Pokud by někdo jen navrhnul změnu zákona k omezení pravomocí Barnevernet, děti z jeho rodiny by byli odebrány a to nikdo z politiků nebude riskovat. Navíc má Barnevernet i podporu podstatné části norských obyvatel, co si stále myslí, že je to tak správně a o zrůdnostech páchaných touto mafií na dětech nechtějí slyšet. Pro nás to může být nepochopitelné ale co čekat od těch co si odhlasovali, že děti nepatří rodičům, že děti jsou majetkem státu.

zauber ( 6. března 2015 06:48 )

Myslím, že Michaláková není jenom bulvární prostitutka.

mak ( 6. března 2015 03:38 )

To nebude tak pravda: je to norksá organizace/firma, sídlo v Norsku, daně v Norsku, působí v Norsku, jak by na ni Norsko nemohlo? To, že si Norkso nechalo BV přerůst před hlavu je věc jiná, ale stačí odhlasovat změnu v zákoně a je to. Například. Navíc i BV musí na území Norska podlíhat norským zákonům, takže by ho mohli obvinit např. z poručování práv dětí nebo podezření na daňové podovdy a stopnout činnost, než se to vyřeší. Vždycky to jde, když se chce.

uzjsemtudlouho ( 6. března 2015 03:07 )

Nebylo. Tím že bys sebral/a děti nějaké norské rodině by se vůbec nic nezměnilo, na nic by to nemělo vliv. Byla by to páka leda na Nory, problém je ovšem v tom, že děti Michalákových nemají Norové, má je Barnevernet na kterou nemají Norové žádné páky, jelikož jí dali takové pravomoci (kterých samozřejmě zneužívá jako každý nad kým nemá nikdo kontrolu a moc)že nejen že nemají vůbec žádnou možnost jakkoli ovlivnit její chování, dokonce se jí musejí i sami obávat. Kdo se v Norsku proti Barnevernet postaví, může si být jist že přijde o své děti, vnoučata,....důvod k jejich odebrání se vždy nějaký vymyslí, skutečné důvody Barnevernet nepotřebuje.

popocatepetl ( 6. března 2015 02:06 )

Na jakém letišti? 1. Ty rodiny s kluky nikam nelétají, protože kluci nemají pasy. 2. Kluci jsou ve dvou rodinách, takže i kdyby se matce bylo bývalo nějak podařilo dostat jednoho pryč od pěstounů, docela určitě by nedostala toho druhého. Na ni by vydali mezinárodní zatykač jako na ty Poláky a druhého luka by hlídali jako ve vězení. Nejspíš by ho rychle dali k adopci.

Zobrazit celou diskusi