Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Zeman se svezl na ještěrce, ale bohatý raut odmítl! Na tlačence si pochutnali dělníci

Autor: zb, simao, ČTK - 
5. března 2015
17:02

Miloš Zeman měl dnes napilno, čekala ho další část jeho návštěvy Plzeňského kraje. Tentokrát se vydal do firmy, která vyrábí skelety autobusů. Poseděl za volantem, svezl se na "ještěrce", ale když přišel čas na bohatý raut, spěchající Zeman musel jet dál. A tak místo prezidenta hodovali zaměstnanci!

Tlačenka s cibulí, klobásky, uzené maso, salámy a sýry, to všechno zavonělo tovární halou. Prezident, který nedávno pronášel na hradě "smrt vegetariánům", však kupodivu odolal! V továrně Evo Bus v Holýšově se svezl na "ještěrce", zapózoval za volantem autobusu, absolvoval setkání s vedením a zaměstnanci a vyrazil zase o dům dál, do Domažlic.

Dělníci nelitovali, bohatý raut, připravený kvůli prezidentské návštěvě, zbyl na ně. Navíc jim příjezd Zemana naboural pracovní program. Ale nebylo to vyloženě nepříjemné... „Je výborná. Úplně se rozplývá na jazyku,“ pochvaloval si dělník Pavel (26) tlačenku, o kterou Zeman přišel. Dopřávali si i jeho kolegové. „Pečené maso a k tomu plesnivý sýr, to také není vůbec špatné,“ smál se Martin (37).

Pro zaměstnance šlo o vítané zpestření. Jinak ale nezahálí. Holýšovská firma patří do německého koncernu Daimler AG a loni měla rekordní výrobu skeletů autobusů za poslední léta. Podnik se 600 lidmi, největší zaměstnavatel na Domažlicku, ocenil také Zeman. "Jste úspěšným podnikem. Lidem jste přidali 4,1 procenta, na rozdíl od podniků v Plzni, které zvyšují mzdy o dvě procenta," upozornil prezident. "Úspěšný podnik je ten, který svůj zisk reinvestuje do své výroby a kdo usiluje o to, aby zvyšoval podíl na trhu. A to je příklad vaší firmy," pokračoval prezident.

EvoBus plánuje v Holýšově nové linky. Němci tam od roku 1999 investovali přes miliardu korun. "Považuji za český výrobek jakýkoli produkt, který je vyroben na českém území, zaměstnává české zaměstnance a platí daně do české státní kasy," dodal Zeman, který si během návštěvy vyzkoušel i to, jak se cítí šofér při řízení autobusu.

1946 ( 7. března 2015 18:03 )

 Ubožáci, máte doma ještě schované červené karty. Máte smůlu,víc je příznivců Zemana. Nezpomínejte, že je to ing, oproti vám nevzdělancům má titul.

uzjsemtudlouho ( 7. března 2015 14:52 )

Píši snad něco o nezištnosti????? Jasně píši že to bylo výhodné pro oba. Zeman má kompenzaci i pomstu za nezvolení, vlastně spíš za znemožnění kandidatury před jedenácti lety + přilepšení na stáří, a za to pokračuje v tom co Klaus nestihnul udělat a přikrýt.

fjdksla ( 6. března 2015 17:50 )

Klaus altruista???? Fór roku. HA HA HA.

tgbg ( 5. března 2015 20:15 )

Myslím si, že hlupák z hradu ani neví, na čem sedí. Neumí vůbec nic, než blbě mlátit pantem a lézt rusákům do análu.

tgbg ( 5. března 2015 20:14 )

Jsem rád,že jme měli takového prezidenta,kterého v zahraničí uznávali,Klause. Zemana by v USA nevzali ani na vrátnici,a při jeho přednášce na univerzitě,omdlévali indičtí studenti z jeho názorů a jak mu táhlo z tlamy.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa