Viděli jste někdy Pevnost Boyard? Nějak tak, jen v městských podmínkách se hraje hra „Trap“. Jde o zkratku slov „Team Race Against Puzzles“, ale asi není náhodou, že doslovný překlad slova trap znamená v češtině „past“. Přesně tak celá hra začíná: ve skupinkách 2 – 5 lidí budete zavřeni do speciálně upravených místností. Vaším úkolem bude se z nich dostat ven. Že to zní jednoduše? Pokud máte schopnosti McGyvera, pak rozhodně! Pro všechny ostatní to bude skvělá hodina luštění hádanek, řešení hlavolamů a čiré zábavy.

Počítačová hra naživo: Zneškodněte bombu a odhalte tajného agenta

Momentálně se v Praze nacházejí dva speciální komplexy místností, ve kterých se hra Trap hraje. Celkem je možné vyzkoušet tři různé varianty hry. Ta první se jmenuje Tajný agent a jste při ní zavřeni v sídle tajného komunistického agenta. Kromě toho, že musíte jeho sídlo opustit předtím, než se vrátí domů, je nutné také rozluštit spojení mezi dalšími agenty uvnitř strany.

V podzemí kláštera sídlí šílenec. Dokážete projít nástrahami, které tady tajná sekta nastražila?
Autor: http://trapprague.com

Druhý herní scénář „Secret of Tomb“ vás zavede do podzemí kláštera. Psychicky narušený Brent Chadwick proměnil podzemí v místo plné nástrah a pastí, vaším úkolem je ukrást urnu s popelem jeho matky. Pokud to nestihnete do jedné hodiny, Brent se vrátí do svého úkrytu a vy budete mít co do činění s šílencem! Poslední variantou hry, které je momentálně možné v Praze hrát, je „The Bomb Room“, při které musíte ve sklepení banky najít bombu a zneškodnit ji.

Teambuildingová akce, kterou ještě nikdo jiný neměl

Pokud se do hraní „escape“ her zamilujete, můžete procestovat pořádný kus Evropy: Trap se momentálně hraje v Budapešti, Athénách, Krakově, Berlíně, Kostnici, Bělehradě i v Paříži! A několik dalších měst se připravuje.

I když je hra primárně určena pro malé týmy dvou až pěti lidí, je možné domluvit si i speciální teambuildingové řešení pro větší skupiny. Pokud pracujete třeba ve firmě plné ajťáků, určitě by ocenili firemní akci, podobající se počítačovým hrám!

Pokud vás hra zaujala, podrobnější info hledejte na webu www.trapprague.com