Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Děsivě popálený ruský voják přiznal: Bojujeme na Ukrajině!

Popálený ruský voják potvrdil, že jeho krajané válčí na Ukrajině.
Popálený ruský voják potvrdil, že jeho krajané válčí na Ukrajině.  (Autor: Reprofoto Youtube)
Autor: INT, lm - 
3. března 2015
21:06

Utrpěl děsivé popáleniny! Příběh ruského tankisty raněného u ukrajinského Debalceve potvrzuje to, o čem se dlouho spekulovalo. Na Ukrajině podle všeho skutečně válčí ruští vojáci!

Dvacetiletý Dorži Batomunkujev je profesionální voják-tankista. Jeho cesta na Ukrajinu započala jako zdánlivě nevinné cvičení na západě Ruska. Když ale přišly zprávy z Doněcké lidové republiky, že separatistům a potenciálně i dalším ruským vojákům teče do bot, byl jeho prapor spolu s dalšími převelen na Ukrajinu. Před odjezdem na Ukrajinu podle něj vojáci podepisují žádost o propuštění do civilu, proto o nich poté ruské úřady v médiích mluví jako o dobrovolnících na dovolené.

„Vlastenecké bláboly do nás také nehustili. Všechno jsme věděli v momentě, když jsme sedali do vlaku,“ vzpomíná Dorži a dodává: „Nikdo nás nenutil. Někteří odmítli, když jim došlo, že mohou přijít k úrazu.“ Nadřízení pak před odjezdem vojákům sebrali mobily a dokumenty a zároveň přebarvili tanky a sundali z uniforem i nášivky a identifikační znaky.

I když Dorži přiznává, že Rusové na Ukrajině skutečně jsou, s místními milicemi prý příliš nespolupracují. „Jsou divní. Střílejí, střílejí a pak přestanou. Válčí jako kdyby chodili do práce. Organizace žádná,“ vysvětluje. Na otázku, proč se tedy Rusko do konfliktů zapojilo odpovídá: „Naše vláda chápe, že je třeba pomoci. Kdyby ale poslala vojsko oficiálně, tak by naštvala Evropu a NATO. NATO se na konfliktu už dávno podílí, posílá jim (Ukrajincům) zbraně.“

Dorži není pyšný na to, že zabíjel lidi a soucítí s ukrajinskými vojáky, kteří byli povoláni do bojů. „Museli jet, přikázali jim to. Řekli jim: Jestli nebudeš zabíjet, zabijeme tebe i tvoji rodinu...,“ vysvětluje. Ruský voják ale zároveň zatracuje krvežíznivé „žoldáky z Polska a Čečenska“, kteří podle něj bojují po boku Ukrajinců. Zároveň vypráví o vzkazu, který si přes rádio vyposlechli od Ukrajinců: „Poslouchejte pozorně, vy zrůdy z Moskvy, Pitěru, Rostova. Všechny vás zabijeme. Zabijeme vás, vaše ženy, vaše děti, vaše rodiče. Jsme fašisti. Před ničím se nezastavíme. Budeme vás zabíjet jako naši bratři Čečenci, uřežeme vám hlavy. Zapamatujte si to. Pošleme vás domů v zinkových rakvích, rozsekané na kousky.“

Dorži také potvrzuje důvod vzniku konfliktu na Ukrajině, o kterém se spekuluje. „Pokud by Ukrajina vstoupila do EU a OSN, pak by tam OSN mohla rozmístit svoje rakety. Pak budeme přímo na mušce, ne jako teď, když jsou za oceánem. Je to stejné jako v případě studené války, když chtělo SSSR rozmístit své rakety na Kubě a oni (Američané) nechtěli,“ objasnil mladý voják ruské novinářce.

winklos ( 11. března 2015 08:46 )

Prosím Vás ta kobyla1 to je co? Je to vůbec normální, ze takova idiota ma pocitac? Jinak tgbg ma pravdu i když trosku přehání ale komunismus přece prohrál ale Putin je jeden z největších kapitalistu na světe, viz jeho majetek ukradený ruskému lidu a ten je ještě rad, ne s takovým národem nechci a Chvála bohu nemáme již nic společného. Byl jsem v Rusku i v USA a kazdemu bych pral vidět ten obrovsky rozdíl v životní úrovni obyčejných lidi. Ale hlupaci to nepochopí.

anka ( 4. března 2015 14:10 )

clovicku, vy jste tu jak lizatko na mouchy... jen pripomenete nejaky fakt,a uz se vas lepi vsichni ti komuniste a agenti....

ivoadler ( 4. března 2015 11:22 )

Přestaň blbnout. Právě že v dávné minulosti, naposledy v raném středověku. Jenže ty jsi tak zblblej nenávistí, že ignoruješ realitu. A ještě něco. Je argumentační svinstvo popsat nějakou společnost podle svých nenávistných představ a pak ty své představy podrobit zdrcující kritice. Jenže socialismus byl jiný než ty ho vykresluješ. To tobě ovšem nevadí. Já ho chci vidět takhle a tak to musí být pravda.

petrkramnypresident ( 4. března 2015 11:05 )

Dneska se s těmi Palachy opravdu roztrhl pytel

marais ( 4. března 2015 10:59 )

jsi na palici, jediný, kdo tam dodává jídlo jsou Rusové...

Zobrazit celou diskusi