Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

14letá Dominika si prostřelila hlavu: Můžou za to její kamarádky, říká babička

14letá Dominika vzala otcovu zbraň a prostřelila si hlavu
14letá Dominika vzala otcovu zbraň a prostřelila si hlavu  (Autor: Nový Čas)
Autor: Nový Čas, šim - 
3. března 2015
13:05

Žákyně 8. třídy Dominika Vozárová měla první den jarních prázdnin. Místo aby si užívala volna, vzala otcovu zbraň a střelila se do hlavy. Příbuzní i okolí mladé Slovenky jsou z jejího činu v šoku. Babička z tragédie viní dokonce její kamarádky. Nyní se ukazuje, že to není jediná tragédie, která dům, v němž zemřela Dominika, postihla.

V pondělí před polednem zasáhla celé Slovensko šílená zpráva. 14letou školačku Dominiku našel v kaluži krve její vlastní otec. Dívka mu vzala jeho zbraň, otočila ji proti sobě a vystřelila. Záchranáři jí už nemohli pomoci. Policie potvrdila, že ke smrti nedošlo cizím zaviněním. Byla to sebevražda, řekla policejní mluvčí Martina Kredatusová.

„Je to strašlivá rodinná tragédie. Moje vnučka se zastřelila a za všechno můžou její čtyři kamarádky,“ křičela zoufale na ulici její babička. Konkrétnější ale nebyla. Podle sousedky, s níž dívka kamarádila, změnila Dominika před časem partu, s níž se začala stýkat. „V poslední době jsme se nevídaly, protože změnila kamarády. Naposledy mi psala před pár dny k narozeninám. Ještě v neděli byla venku a na další víkend plánovala jet s rodinou pryč,“ popsala pro slovenský Nový Čas sousedka.

Dominičin otec byl myslivec, takže měl zbraně v legálním držení. „Sice nebyl často doma, cestoval za prací do zahraničí, ale žádné velké problémy, myslím, neměli. Byla velmi šikovná, dobře se učila a ani ve škole neměla žádné problémy,“ řekla její kamarádka ze sousedství.

Co se muselo stát, že se Dominika rozhodla se zabít, když měla plány na nejbližší dny? A navíc takovým způsobem!? „Nepamatuji se, že by se za posledních 20 let něco takového událo,“ řekl Novému Času psycholog František Skokan. „Použila zbraň, což je symbol. Za jejím rozhodnutím byl jistě velmi vážný morální konflikt,“ dodává odborník. Mohlo jít například o problémy v rodině, nebo mezi přáteli. Právě to naznačila zdrcená babička dívky.

Není to ale jediná tragédie, která se v domě odehrála. Před lety se tu oběsil dívčin dědeček, kterého našla jeho manželka, právě babička Dominiky...

laura545 ( 4. března 2015 13:49 )

Keby nemala zbran tak sa zabije inak

laura545 ( 4. března 2015 13:47 )

ved aj dopis nechala...

zarazenyprd ( 3. března 2015 23:07 )

Jen totální hovado nechá před svým dítětem ležet nabitou pistoli.

kat-tom ( 3. března 2015 18:39 )

Já mám taky zbraň... ale !!! mám ji zabezpečenou a i když mám pistoli v trezoru a dcera nebo syn by nějakým způsobem heslo zjistili .. tak v ní nemám úderník .. ten mám jinde.

candyna ( 3. března 2015 18:03 )

Je to tragedie,dnešní party mají moc velký vliv na jednotlivce. Když nezapadneš tak tě odsoudí a malér je na světě.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání