Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Oblačno 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Najdete astronauta? V porovnání s vesmírnou stanicí je to cvrček!

Autor: shp - 
3. března 2015
13:15

Práce astronautů není žádný med. Výpravy do vesmírného prostoru jsou náročné a zdlouhavé. Opravit poruchu na mezinárodní vesmírné stanici ISS vyžaduje trpělivost a um. Člověk je v porovnání s monstrózní stanicí nicotný, natož s vesmírem. Všem to ukázal americký astronaut Terry Virts, který vyfotil svého kolegu.

Astronaut je z takovéto vzdálenosti běžným necvičeným okem prakticky nespatřitelný. Astronaut je z takovéto vzdálenosti běžným necvičeným okem prakticky nespatřitelný. | NASA
Dokážete najít vesmírného chodce na tomto snímku? Je velmi malý při porovnání s enormním nosníkem na pravoboku ISS,“ napsal Virts na Twitter k fotce, na které zachytil kolegu Butche Wilmora.

Astronauti museli vyrazit do kosmu kvůli problémům s kabely, které ISS postihly. Po opravách však Virts zjistil, že se mu do obleku dostalo malé množství vody.

Se svým kolegou pak strávil dva dny zjišťováním, kudy a jak se mu tekutina do vesmírného obleku dostala. Virts je mimo jiné známý tím, že si ve vesmíru rád fotí selfie.


japos22 ( 3. března 2015 17:43 )

na ISS je live camera, momentálně tam není nic vidět, jen občas komunikace se Zemí

japos22 ( 3. března 2015 17:16 )

Pěkný fotky

Zobrazit celou diskusi