„Je výborná, pokroky úžasné, klobouk dolů,“ řekl Blesku klavírista Petr Malásek (50), který od roku 1990 dělá královně českého šansonu kapelníka. „Všichni z toho máme radost! Už jsme nevěřili. Ona má ale tuhý kořínek a obrovskou vůli,“ pokračoval Malásek.

Zpěvačka zkolabovala v prosinci ve svém bytě na Staroměstském náměstí. Prodělala srdeční a zároveň mozkovou příhodu, bojovala o život na ARO Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí, potom ještě měsíc rehabilitovala na kardiovaskulárním oddělení v Nemocnici Na Homolce.

»Česká Edith Piaf« se ale rozhodla vzdorovat a rozhodně nechce dopadnout jako nejslavnější francouzská šansoniérka, která předčasně zemřela ve věku nedožitých 48 let.

„Neumím moc francouzsky, ale její Non, je ne regrette rien, tedy Ničeho nelituji, nejen zpívám, ale i v to věřím. Jenže já tu musím být dlouho, ona to nezvládla a vzdala. To já tu radost ostatním neudělám,“ řekla Blesku Hegerová.

A souhlasí s ní nejen rodina, ale také přátelé a spolupracovníci. „Zdá se, že má našlápnuto, aby se opravdu vrátila domů. Máme z toho všichni radost,“ konstatuje Malásek.

Fotogalerie
9 fotografií