Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

8měsíční Maruška ležela špinavá na zemi u kočárku: Matka vypila láhev vodky!

Maruška (8 měs.) skončila v nemocnici poté, co ji policie našla na zemi, 15 metrů od kočárku.
Maruška (8 měs.) skončila v nemocnici poté, co ji policie našla na zemi, 15 metrů od kočárku.  (Autor: Foto pro Blesk – M. Šalek, Alexandr Malachovský)
Autor: ČTK, simao - 
2. března 2015
19:00

Teprve osmiměsíční batole našla na ulici v Praze, 15 metrů od jeho kočárku a pořádně zašpiněné, policejní hlídka. Překvapivý nález se brzy vysvětlil. O 200 metrů dál ležela jeho namol opilá matka, která hledala útěchu na problémy v láhvi vodky... Skončila na záchytce. Malá Maruška pak v nemocnici Na Bulovce v péči sestřiček.

Osamělé plačící miminko našli v sobotu odpoledne na zemi nedaleko kočárku policisté ve Spojovací ulici v Praze 9. Hlídka na místo dorazila na základě upozornění na tísňové lince 158. Dítě se zřejmě odplazilo po břiše asi 15 metrů od kočárku, bylo celé špinavé, v blízkosti nebyl žádný dospělý.

Policisté zjistili, že není zraněné, zabalili ho do izotermické fólie a přivolali záchranku, která ho odvezla na pozorování do nemocnice.

Jeden z policistů přitom objevil zhruba 200 metrů od místa plačící ženu. Seděla na zemi a byl z ní cítit alkohol. Nedokázala komunikovat, když vstala, neudržela směr chůze. Dechovou zkoušku nebylo možné provést, protože podle policisty nedokázala dýchnout do měřicího přístroje. Policisté odvedli ženu ke kočárku, ve kterém pak našli její doklady.

Zjistili, že čtyřiatřicetiletá žena je matkou nalezené osmiměsíční holčičky. Zjistili také, že je na ni vydán souhlas se zadržením pro podezření ze spáchání trestného činu zanedbání povinné výživy. Žena strávila noc na záchytce. Žena uvedla, že má mnoho problémů, vypila prý jen malou láhev vodky, víc říct nechtěla. Dopoledne byla propuštěna. Policie věc oznámila orgánu sociálně-právní ochrany.

Sestřička z Nemocnice Na Bulovce s Maruškou Sestřička z Nemocnice Na Bulovce s Maruškou | Foto pro Blesk – M. Šalek, Alexandr Malachovský

supermather ( 2. března 2015 20:08 )

 vykastrovat a nekam odhodit.

kacota ( 2. března 2015 20:08 )

Takže niekde deti rodičom bezdovodne odoberaju a tu malú vrátia ožralke čo sa vála na ulici po zemi vo februári, ani nevie kde bábo na zemi plače niekde na betóne ? Nakopať do riti prvé matku a druhé sociálne pracovníčky a tak poriadne, že by ich pekne vystrelilo až na Mars

bibijana ( 2. března 2015 19:49 )

oprava:vrátily. 

bibijana ( 2. března 2015 19:48 )

Teď říkali ve zprávách, že Marušku vrátili sociální pracovnice matce  

pekna.potvora ( 2. března 2015 19:44 )

chúďa malé.. to je fakt smutný začiatok života

Zobrazit celou diskusi