Nechce se vám jet na dovolenou do zahraničí, ale nevíte kam jet u nás? Kde se ubytovat? Nemáte vlastní chatu nebo chalupu? Dnes už tohle nemusíte řešit. Chaty a chalupy se dají pronajmout, a to víceméně ve všech lokalitách. Existuje už spousta webových stránek, kde si můžete chaty a chalupy pronajmout.

Spousta Čechů nejezdí na dovolenou do zahraničí, ale zůstává přes léto v ČR. Na druhou stranu, když už chtějí zůstat v ČR, chtějí si užít krásy naší země, a to nejvíce přírodu. Proto místo hotelů čím dál více Čechů navštěvuje chaty a chalupy.

Chaty a chalupy - vyplatí se pronájem?

Určitě! Ceny za chaty a chalupy se skoro ani nedají srovnávat s cenami, které vám nabízí různé hotely a střediska. Sice ceny jsou bez stravování, ale když jedete na dovolenou do přírody, většinou už počítáte s tím, že si vařit budete sami.

Ceny za pokoje na chatě se opravdu pohybují na spodních hranicích. Samozřejmě, že ne všude to bude cenově stejné, ale většina z nich je opravdu levná. Cena na osobu a noc se pohybuje už od 150 – 200 Kč.

Pronájem celé chalupy se určitě vyplatí také. U pronájmu celé chalupy ale záleží na tom, kolik vás na dovolenou pojede. Jsou buď velké chalupy (např. pro 20-30 lidí) nebo menší (např. pro 5-6 lidí). Ceny jsou také různé, ale jsou levné. Můžete najít třeba chalupu pro 18 lidí za 18.000 Kč na týden a to určitě není špatné.

Záleží na výběru lokality a ročního období

Ale pozor, cena se hodně liší podle lokalit a ročního období. Když pojedete na chatu nebo chalupu do nějaké frekventované lokality, cena bude pravděpodobně vyšší, než když pojedete někam, kam nikdo nejezdí.

Z pohledu ročního období je v ceně také velký rozdíl. V zimních odbobích jsou většinou ceny vyšší než v letních. Když ale chcete jet mimo sezónu, záleží na majiteli, jak to má stanovené. Někdo má pevnou cenu mimo sezónu a někdo cenu dle domluvy. Pokud ale hledáte chaty a chalupy na Silvestra, hrozí, že už na začátku roku nebudou mít nikde volno.