Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hrozba eboly u malých dětí: Celý sirotčinec v karanténě!

Více než 30 dětí a sedm zaměstnanců sirotčince skončilo v Sieře Leone v karanténě! Zdravotníci u jednoho z pracovníků totiž diagnostikovali ebolu.
Více než 30 dětí a sedm zaměstnanců sirotčince skončilo v Sieře Leone v karanténě! Zdravotníci u jednoho z pracovníků totiž diagnostikovali ebolu.  (Autor: archiv Blesku)
Autor: ČTK - 
23. února 2015
22:36

Více než 30 dětí a sedm zaměstnanců sirotčince skončilo v Sieře Leone v karanténě! Zdravotníci u jednoho z pracovníků totiž diagnostikovali ebolu. Nemoc způsobující krvácivou horečku v západní Africe zabila už více než 9500 lidí.

V sirotčinci provozovaném britskou humanitární organizací, v kterém dříve pečovali především o děti z ulice, žijí dnes hlavně děti, které přišly o své rodiče právě kvůli ebole. Za poslední rok se postaral o zhruba 200 sirotků.

„Je možné, že (děti) byly nemoci vystaveny,“ uvedl jeden z provozovatelů domova pro děti bez rodičů Philip Dean. Karanténa potrvá prý přinejmenším tři týdny.

„Spousta lidí se domnívá, že ebola je za námi,“ uvedl Dean. „Skutečnost, že jsme jen za minulý týden přijali 12 dětí, které ztratily kvůli nemoci své rodiče, ale svědčí o opaku,“ dodal.

Sierra Leone je vedle Libérie a Guineje jednou ze tří nejpostiženějších zemí současnou epidemií eboly. Od prosince 2013 se jí nakazilo již více než 23.000 lidí.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi