Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Opilý otec ohrožoval svou dceru, pak mířil zbraní na policistu!

Ilustrační foto. Amnestovaný muž se pokusil zapálit několik policejních aut.
Ilustrační foto. Amnestovaný muž se pokusil zapálit několik policejních aut.  (Autor: Archiv Blesku)
Autor: ljš - 
23. února 2015
16:14

Zavolala policii na vlastního tátu! Patnáctiletá dívka zůstala doma uvězněná se svým opilým otcem (59) a bála se, že jí ublíží. Ten pak skutečně na policisty vytáhl zbraň.

Vyděšená dcera volala policii v neděli krátce před třetí hodinou ranní. „Uvedla, že je u svého otce v bytě v centru města a že z něj má strach, protože je opilý. Na uvedenou adresu ihned vyrazili policisté z Oddělení hlídkové služby,“ uvedla policejní mluvčí Andrea Straková.

Zvoněním na domovní dveře ale policisté muže ještě více rozčílili. „Vyklonil se z okna a hlídce sdělil, že nic nehodlá řešit, dokud se nevyspí,“ vysvětlila mluvčí. Policisté už v té době z evidence věděli, že je agresor vlastníkem několika zbraní, těmi pak také sám začal vyhrožovat.

Dívce se po chvíli naštěstí podařilo využít nepozornosti otce a z bytu utekla ven. Následně ji policisté předali přivolané matce. To ale otce znovu rozčílilio. Během dalších několika minut proto telefonoval na tísňovou linku on a oznámil únos dcery s tím, že počká na hlídku před domem.

„V okamžiku, kdy podezřelý vyšel ven, oslovil ho jeden z policistů. V tom muž vytáhl revolver. Policisté však byli v taktickém rozestavění a situaci měli pod kontrolou. Opilého devětapadesátiletého muže na místě zajistili a převezli rovnou do policejní cely k vystřízlivění. Případem se budou i nadále zabývat,“ uvedla Straková.

pepisto ( 23. února 2015 17:12 )

Kdy už ti policajti chtějí střílet?Snad až budou po smrti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání