Živý přenos je neskutečná odpovědnost a strach, aby vše vyšlo, jak má. Moderátor musí skloubit nejen technické úkony, kdy a jak se podívat do které kamery, ale zároveň si uhlídat mluvu a myšlenky. Nesmí se stát, že znejistí a nastane ticho. Stačí málo, třeba nečekaný pohyb někoho za kamerou, a nezkušeného moderátora vyvede z konceptu.

Pavel Novotný je pro mě neskutečný živel a jeho bohaté profesní zázemí je jistotou, že před kamerou neztratí nit a bude mít k tématu vždy co říci, i když vybočí ze scénáře. U Gábiny chápu, že chce pořad dělat naživo až ve chvíli, kdy bude pevná v kramflecích. Je před kamerou sama a vysílá se v hlavním čase. To je velký rozdíl od Snídaně s Novou, kterou moderovala doposud. Tam měla navíc vedle sebe zkušeného partnera, který jí pomohl.

Celé je to o psychice. Gábina by se neměla bát a měla by do živého vysílání naskočit co nejdříve, jinak svůj strach přenosí a už do něj nenaskočí nikdy. Pokud odvahu najde a bude jistá, není pro moderátory nic lákavějšího než právě přímý přenos, který jim vlévá do žil adrenalin a stává se pro ně drogou!

Fotogalerie
9 fotografií