Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Doktorka vítala pacientku slovy: "Ježiši, co po mně zase chcete?" Dítě její »ošetření« málem stálo život

Autor: dce - 
29. ledna 2015
18:08

Lékaři, zvláště na dětské pohotovosti, se setkávají s různými druhy problémů. Často z toho problém dělají spíše rodiče, jenže někdy je to přesně naopak. Lékařka z domažlické nemocnice ani po čtvrté návštěvě dětské pacientky neodhalila vážný problém, který ji ohrožoval na životě. Navíc ji vítala se slovy "Ježiš, co po mně zase chcete?".

V sobotu ve 12.30 naše Sofinka spolkla lepítko od papírových kapesníčků, jelikož se začala dávit a potom nepřestávala plakat, okamžitě jsme vyrazili na pohotovost do nemocnice. Službu měla MUDr. Jana Schejbalová a můžu vám říct, že takovýhle jednání jsme ještě nezažili... S bídou se jí podívala do krku, neobtěžovala se ji ani poslechnout, ani jinak prohlédnout a poslala nás domů, že v krku nic nemá," uvedla Kristýna Freiová na svém Facebooku.

Stav dcerky se zhoršoval - plakala, nepila, nejedla a zvracela. Celá situace u lékařky se opakovala ještě dvakrát s týmž výsledkem. Počtvrté už se na ně lékařka tvářila kysele. "Přivítala nás se slovy 'Ježíši, co po mně zase chcete' a dodala, že nejsme normální, že tam dneska měla asi 20 lidí s podobnejma blbinama, ale žádný nepřišel čtyřikrát. Malá že je naprosto zdravá. Nalila dceři něco do krčku a poslala nás domů se slovy, ať už ji tam nejezdíme otravovat."

V neděli byli na pohotovosti popáté, tentokrát zde byl ale jiný lékař. Ten si lepítka v krku okamžitě všiml a poslal matku i s dítětem na ORL, kde během dvou minut problém vyřešili. Doktor, který lepítko dívce z krku vyndal, nedokázal pochopit, jak mohla doktorka lepítko přehlédnout. Dodal ještě, že dívka mohla lepítko také vdechnout a to mohlo mít fatální následky. 

Jenže lékařka z pohotovosti se brání. Problémy, které matka popisuje, prý nejsou pravdivé - dítě mělo jen plakat. "Do krku jsem se samozřejmě dívala jako první, ale holčička byla silně zahleněná a měla dávivý reflex. Když přišli počtvrté, nechápala jsem, proč zase k nám, a ne na ORL, kam jsem je doporučila," hájí se podle serveru Deník.cz Schejbalová.

Navíc se jí nelíbí ani další věci, které matka Sofie prohlásila. "Za nehoráznou drzost, která by si zasloužila žalobu, je tvrzení, že jsem ve službě dřepěla. Měla jsem téměř plné oddělení vážně nemocných dětí a celý den i noc chodili téměř nepřetržitě ambulanti."

jakeline ( 30. ledna 2015 06:09 )

Já bych paní doktorku postavila mimo službu kdyby se zjistilo její pochybení vždyt mohlo to dítě zemřít nevím jak by se bránila kdyby k tomu došlo

zelena.karkulka ( 29. ledna 2015 22:21 )

dali jí do ruky na hraní balíčk kapesníků-to je oblíbená hračka,děti to mají rády,ale neslyšela jsem,že by to někdo spolknul 

illis ( 29. ledna 2015 20:54 )

Někdy je reakce lékařů nepochopitelná. Znám zdravotnické prostředí velmi dobře z praxe, zkušenosti dobré i méně dobré. Velký respekt před lékaři, zvláště před těmi, kteří si to zaslouží . V naší nemocnici při jedné urgentní časné ranní návštěvě nás lékař přivítal slovy "to by to nepočkalo do rána". Nepočkalo, teprve po vyšetření nechal manžela sanitkou rychle odvézt do nemocnice v sousedním okrese. To byl potom fofr. Takže pane doktore, nepočkalo to . Řídila jsem se nejen svou intuicí, ale také praxí jako zdravotní sestra.

djaba ( 29. ledna 2015 20:50 )

Znám několik rodinek , které mají za koníčka - otravování lékařů .S každou volovinou obtěžují a hlavně na pohotovosti .I s příchodem poplatků platí jen jednou , zato vymyšlený škrábaneček , rýmička , kašílek , průjem i zácpa ap. lékaře nutně rozčílí .

pepen ( 29. ledna 2015 19:38 )

Jo České zdravotnictví!!!!!Nedívím se mladé paní....Někteří doktoři jsou opravdu profesionálové-zrovna v nemocnici Na Homolce.Mladý lékař cca 30 let MUDr.Tittelbach-mi operoval páteř-má opravdu zlatý ruce.Přístup vyšetření a chování k pacientovi-samá chvála!!!!Takových je v Česku velice málo!!!!

Zobrazit celou diskusi