Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zasekl se v kontejneru: Ven ho museli vystříhat hasiči!

25. ledna 2015
14:27

Hledal poklad v kontejneru na elektroodpad, ale neskončilo to s ním dobře. Dovnitř to ještě šlo, cesta ven byla o poznání složitější. Asistovat mu u ní musela desítka hasičů se speciálními nůžkami.

V Praze v Dykově ulici se muž zasekl v kontejneru na elektroodpad. Nemohl se však dostat ven. Pomoci mu nemohli ani policejní strážníci, bylo nutné přivolat hasiče, kterým nezbylo nic jiného, než kontejner rozstříhat.

Přes veškerá varování se takovýto případ nestal poprvé. Lidé často vyhodí do kontejneru něco omylem a snaží se to vylovit a už se jim nepodaří vytáhnout ruku. Častým případem jsou i nešťastníci, kteří si chtějí z kontejneru něco vzít, ať už jde o použité oblečení, elektroniku nebo jídlo. Ti mívají větší smůlu a často v kontejneru uvíznou celí nebo do půlky těla.

Takový případ se stal v Praze, kdy si muž chtěl vzít oblečení z kontejneru Diakonie, propadl se dovnitř a zasekl se až za kolena. Kolemjdoucí přivolali pomoc. Muž v kontejneru visel hlavou dolů dokud nepřijeli hasiči, kteří museli kontejner rozřezat, aby muže dostali ven.

Další hazardér vlezl do kontejneru s elektroodpadem na Ústecku. Hasiči jej vysvobodili velice rychle, přesto však muž potřeboval pomoc zdravotníků.

Nějaký čas v kontejneru na textil strávila i žena, která tam omylem s kalhotami vyhodila i klíčky od bytu. Dovnitř pro klíče se dostala, ven už jí však musela pomoci policie.

A takových případů je spousta. Lidem do kontejnerů padají klíče, mobily a oni se je pak snaží vytáhnout. Prakticky nikdo se ale ven bez pomoci nedostane. Ovšem kontejnery nejsou jediná past. Chlapec v Karviné si vlezl pro plyšáka do automatu na hračky. Až do příjezdu policie, která ho vysvobodila musel sedět zavřený mezi spoustou plyšáků, protože ven už se dostat nedokázal.

Zobrazit celou diskusi