Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Osmička výtečníků bez maturity: Komu se nechtělo sedět ve školních lavicích?

/
  • Osmička výtečníků bez maturity: Komu se nechtělo sedět ve školních lavicích?
    26. ledna 2015 ● 06:30

    Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Jenže jsou i tací, kteří v pokročilém věku už nebudou mít co hledat. Jejich úsilí vzdělat se totiž skončilo vstupem na střední školu, kterou však nikdy nedokončili. Které české hvězdy oželely maturu a rovnou si to zamířily do světa showbyznysu vydělávat velké peníze?

  • 1.

    Karel Gott (75)

    Karel Gott
    Autor: Foto: M. Hurda a L. Křivan

    Asi nejznámější český elektromontér všech dob božský Kája měl přitom úplně jiné ambice. Jeho snem bylo studium výtvarného umění, ale přijímací komise to viděla jinak, a tak se dostal na učňák. Jako studentík však nezahálel a stále se věnoval hudbě a zpěvu. Díky tomu se vypracoval až na prkna, která znamenají svět.

  • 2.

    Michal David (54)

    Michal David
    Autor: archiv Blesku

    Když má člověk talent, škola ho jen zatěžuje. O tom ví své hitmaker Michal David, který byl sice přijat na Pražskou konzervatoř, ale k maturitě nedošel. On sám tvrdí, že stejně nikdy nebyl dobrým studentem.

  • 3.

    Lucie Bílá (48)

    Lucie Bílá
    Autor: Foto Blesk – Pavel Machan, Marek Pátek

    Hanka Zaňáková také nikdy neprahla po dlouhém vysedávání v knihovně pod kupou učených knih. Kdyby nebylo jejího ohromujícího hlasu, mohla klidně pracovat jako dámská krejčová, na kterou se v mládí vyučila.

  • 4.

    Simona Krainová (41)

    Simona Krainová
    Autor: Blesk – Marek Pátek a archiv Blesku

    Na studium prostě nebyl čas! Když si totiž havířovská rodačka a modelka Simona Krainová měla vybrat mezi školní aktovkou a vysokými podpatky, zvolila přehlídková mola. Do světa modelingu tak vstoupila už jako čtrnáctiletá a během kariéry už prostě na učení nezbyl prostor.

  • 5.

    Tereza Pergnerová (40)

    Tereza Pergnerová
    Autor: Martin Hykl

    Moderátorku a někdejší rebelku Terezu Pergnerovou také více lákala světla ramp než věčné vysedávání ve škole. Přestože pro svůj nesporný talent byla přijata na hudebně-dramatický obor na Pražské konzervatoři, studium nikdy nedokončila.

  • 6.

    Aňa Geislerová (38)

    Aňa Geislerová
    Autor: archiv Blesku

    Držitelka pěti Českých lvů taky měla plnou hlavu jiných věcí, než aby poslušně seděla v lavici. Už v patnácti dala vale škole a odcestovala do Milána, aby se prosadila jako modelka. Po neúspěšné kariéře manekýny se sice Aňa vrátila a začala studovat Pražskou konzervatoř, ale ani tu nedokončila.

  • 7.

    Tatiana Vilhelmová (36)

    Táňa Vilhelmová
    Autor: Herminapress

    Bez maturity umí žít i herečka Tatiana Vilhelmová, která obdobně jako její kamarádka Aňa Geislerová nastoupila na konzervatoř. Tu herečka opustila bez „papíru“ v ruce a dodnes maturitní zkoušky hotové nemá.

  • 8.

    Eliška Bučková (25)

    Eliška Bučková
    Autor: Foto: Martin Hurda

    Česká Miss 2008 si také raději vybrala světla reflektorů než bílé zdi učeben. Přestože měla slušně našlápnuto a studovala Arcibiskupské gymnázium v Kroměříži, nakonec ho po dvou letech opustila. Poté přešla na Střední odbornou školu ve Strážnici, aby se vyučila kosmetičkou. Maturita jí však stále nějak uniká.  

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 96

panda82: A k čmu by jin byla, je to jen papír, nutná je znalost a umění to prodat,

(20. 08. 2015 08:03)

donpadre:  Opet zadny prekvapivy clanek!U teto mozaiky lidi snad vyjma Karla Gotta se vseobecne vu ze jsou to primitivove takze blesk opet neobjevil Atlantidu.

(28. 01. 2015 01:12)

pemek: Zrovna u těchto sereblit mě to nepřekvapuje. Taková Zaňáková je blbá jak bedna kytu, a Pergnerka? Sláva díky vyšpulené pussy, nebo koz mééé. Jedna špína za druhou.

(27. 01. 2015 19:53)

repro: Jo, zlato, jenomže -KDYBY- neexistuje! Ale takovýhle zvratky jako máš ty ve své hlavě a taková závist, jako máš ve svém srdci, to se tady hned tak nevidí. Ty dámy holt dostaly do vínku něco, co tento svět potřebuje ve všech podobách. Krásu. Jo, svět není spravedlivej a nenaděluje všem rovným dílem

(27. 01. 2015 10:34)

repro: Kde se vyučili na hraboše? Je to s maturitou?

(27. 01. 2015 10:29)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy