Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Schwarzenberg exkluzivně: »Zeman je katastrofou pro tuhle republiku!«

Autor: Vera Renovica, dce - 
23. ledna 2015
05:20

Dva roky byl Karel Schwarzenberg (77) kancléřem u Václava Havla (†75). Takže to, co se děje kolem nynějšího šéfa prezidentovy kanceláře Vratislava Mynáře (47), dokáže dobře posoudit. Co všechno je teď na Hradě podle něj špatně? Jaký má vůbec vztah k Miloši Zemanovi (70)? To vše kníže prozradil v exkluzivním rozhovoru pro Blesk.

Není kancléř jako kancléř, tak to asi vidí i Karel Schwarzenberg, podle vlastních slov je Mynář šikovnější než on. Aspoň co se týká pořizování nemovitostí - vilu za 5,5 milionu mu Schwarzenberg může jenom závidět. Jenže možná mu moc co závidět nebude – Zeman se prostě rozhoduje impulzivně a Mynář by mohl dopadnout jako Šlouf, během pár minut být na dlažbě.

Ale takový je holt život, nebo spíš pan prezident. Schwarzenberg o tom ví své. Zeman prohlásil, že kdyby Schwarzenberg vypadl z okna a on ho našel, pomohl by mu. Na otázku, zda by to udělal také, odpověděl kladně. „Každý poraněný si zaslouží pomoc, ať je to bezdomovec, nebo prezident republiky. Ale přemýšlím samozřejmě také o tom, kdo by měl největší radost, kdybych z okna vypadl,“ řekl někdejší kancléř Blesk.cz.

Celý rozhovor s Karlem Schwarzenbergem naleznete v dnešním tištěném Blesku!

Dokonce zmínil i Zemanův slavný výrok: „Pan prezident mě ve Varech prohlásil za mrtvolu. Teď zpozoroval, že ještě žiju, a stěžuje si na mě a na Pražskou kavárnu.“ K tomu už jen dodal, že si myslí, že prezident nemá být provokatér. Řekl ale, že Zeman je prostě takový.

„V ústavním systému funguje prezident republiky jako krabička poslední záchrany z Rychlých šípů. On má vyřešit konflikty. Obávám se, že to, jak se Zeman svého mandátu ujal, je katastrofou pro tuhle republiku.”

tgbb. ( 27. ledna 2015 09:08 )

Schwarcik zase objevil Ameriku. To, co on teď říká, už každý ví dávno.

kathmat ( 25. ledna 2015 11:10 )

kathmat ( 25. ledna 2015 11:09 )

tgbb. ( 24. ledna 2015 20:31 )

Až se naučíš počítat do deseti, tak zase přijď. Budeš mezi komouši superinteligent.

ivan604 ( 24. ledna 2015 20:17 )

Je vidět že jsi blb který si nevidí ani na špičku nosu a s takovým člověkem nemohu vést diskuzi.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa