Celebrity si to ve středu v podvečer nasměrovaly do pražského multikina Cinestar Anděl. A tvůrci Babovřesek 3 teď budou jen napjatě očekávat, jak velký zájem o třetí pokračování bude.

Babovřesky 1 přilákaly do kin podle Unie filmových distributorů celkem 652 458 diváků, kteří za vstupenky utratili 86 milionů korun a udělali z filmu nejnavštěvovanější snímek roku 2013. U pokračování už byla návštěvnost slabší - 245 494 diváků. Přesto Babovřesky 2 vydělaly v kinech 32 milionů a skončily za loňský rok v návštěvnosti na solidním šestém místě. Nedaleko za DiCapriem Vlkem z Wall Steet.

To ve filmu Babovřesky 3 se to hemží jinými známými tvářemi. V roli cikánky se opět objevila Lucie Bílá, faráře, který má "zpustlé babky" napravit, ztvárnil Tomáš Trapl. Ve filmu se objevila nově i Tereza Bebarová. Nechybí však ani stálice Veronika Žilková, která na premiéru vyrazila ve výrazných květovaných šatech. „Přišla jsem v letních šatech, protože Babovřesky jsou letní komedie,“ řekla Žilková Blesku. Dalšími herci na premiéře pak byli třeba Pavel Kikinčuk s manželkou Jindřiškou, či Jana Synková.

Film se natáčel loni v létě opět v jižních Čechách a nově i v Turecku. Právě na záběry od moře jeho režisér sází, protože "babovřeské BBC" prý diváci uvidí ve velmi netradičním pojetí. "Do třetice všeho dobrého a zlého jsme se tak vydali podívat se na to, co univerzální drbna Horáčková se svou company a dalšími hrdiny vymýšlí. Pro některé bude možná překvapením, že všechno dopadne tak trochu jinak, než by očekávali," naznačil Zdeněk Troška.

Autoři scénáře Zdeněk Troška a Marek Kališ s producentkami Danou Volákovou a Michaelou Flenerovou slibují, že "trojka" je posledním dílem této série. "I kdyby byl sebeúspěšnější, na čtvrté pokračování mě nikdo neukecá. Vždy říkám, že nedělám umělecký film plný psychologických ponorů do hrdinovy rozervané duše. Takových je hodně, já chci pobavit něčím, co je Čechům vlastní. Film žije a padá s divákem; pokud je nemá, tak není. Naším cílem bylo opět sdělit, že díky svému humoru a švejkovskému pohledu na svět nikdy nezahyneme," dodal režisér Troška. Předpremiéru měly Babovřesky 3 na Silvestra.

Fotogalerie
7 fotografií