Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Každý, kdo v Doněcku zbyl, prchá: Dlouhá kolona odjíždí z města zkázy

Autor: dce, ČTK - 
20. ledna 2015
20:40

Boje v ukrajinském Doněcku eskalují. Vypadá to tam už natolik špatně, že lidé, kteří plní nadějí ve své domovině doteď zůstávali, už putují na sever do Slavjensku. Důkazem je video kolony aut, která z města odjíždí.

Po krátké přestávce se dnes obnovily tvrdé boje na doněckém letišti. Ukrajinská agentura Unian napsala, že povstalci vyhodili do povětří strop druhého patra nového letištního terminálu, jehož trosky vážně zranily skupinu ukrajinských vojáků. Areál ale údajně zůstává pod kontrolou armády. 

Podle ukrajinského analytika Dmytra Tymčuka Moskva přesunula na Ukrajinu desítky těžké bojové techniky. Ruské ministerstvo obrany označilo jeho tvrzení za „halucinace“. Dnes se v Doněcku dostala do minometné palby skupina novinářů z Ukrajiny a Ruska. Reportéři spěchali k autobusové zastávce, u níž explodoval dělostřelecký granát. Dvě osoby zabil a pět těžce zranil.

Granát dopadl v Doněcku na zastávku v okamžiku, kdy se místní obyvatelé u nedaleko přistaveného cisternového vozu řadili do fronty na pitnou vodu. Stav zraněných je vážný, počet obětí se možná zvýší. 

Vše, co se v Doněcku v poslední době děje, vyústilo v hromadný útěk obyvatel z města. Video, které natočil člověk mířící do Doněcku, jen ukazuje, kolik lidí z města prchá. Několik kilometrů dlouhá kolona aut míří na sever do města Slavjensk. 

zarazenyprd ( 21. ledna 2015 14:07 )

Před Hileroputinem se prchá.

marais ( 21. ledna 2015 10:52 )

je to právě opačně! nebýt EU a USA , tak žádný majdan nebyl. Kolik dáš ze svého na humanitu pro UA?

marais ( 21. ledna 2015 10:50 )

K čemu je Kyjevu rozstřílený DONĚCK? Ať ti uprchlíci jedou na majdan do Kyjeva , tam se o ně Jaceňuk postará!!!!!!!!

tgbg ( 21. ledna 2015 08:23 )

Za podporou všech teroristů na světě a za podporou všech teroristických útoků stojí Rusko, které se takto snaží odpoutat pozornost od ruské rozpínavosti a plíživého okupování okolních států. Rusko je v naprostém ekonomickém krachu a bídě, jediné co mu ještě zbylo je nerostné bohatství. Rusku nestačilo ukradení území Gruzii, teď se vrhlo na Ukrajinu, kde jeho vojáci páchají zvěrstva a masakry na civilním obyvatelstvu, stejně jako Adolf Hitler.

tgbg ( 21. ledna 2015 08:21 )

Ruská vláda vůbec nemá přehled o tom, kdo za jejich zájmy bojuje. Jsou to bandy samozvaných bojovníků, žoldáků,sebranka zločinců, vrahů, bolševiků, komunistů a fašounů, kterým nejde o vyřešení problému, ale o to, zastřílet si za prachy. Na Ukrajině probíhá genocída a to už jenom tím, že tam tyto vrahy nechává Ruská vláda bez prostředků a ti drancují a vraždí ukrajinské civilisty. Bez pomoci EU a USA by ukrajinští civilisti již dávno zemřeli hladem. Rusko podporuje vraždění a vyhánění ukrajinských civilistů, je to hnus.

Zobrazit celou diskusi