Podle naší reprezentantky Gabriely Frankové (21) se o nešťastné fotce baví soutěžící v jednom kuse. „Ty holky jsou obě moc fajn. Včera jsme o tom všichni mluvili,“ vyjádřila se k ošemetné situaci Česká Miss 2014 Franková a dodala: „Sice se ty státy nemají rády, ale tady se na to nehraje.“ Gabriela v Miami, kde se připravuje na boj o korunku, bydlí na pokoji s Miss Chorvatska a Miss Aruby a Brazílie.

Podobný názor jako Franková má i Miss Izrael Doron Matalon (21), která selfie s Libanonkou Saly Greige (25) a dalšími dvěma dívkami vyfotila a zveřejnila na sociální síti. Poté co fotografie pobouřila Blízký východ, Izraelka Doron napsala na Facebook: „Nepřekvapuje mě to, ale i tak mě to mrzí. Škoda, že se všechno to nepřátelství nedá ze soutěže vynechat.“

Nejvíce kritiky za společný obrázek si ovšem nevysloužila ona, ale Miss Libanon Saly Greige (25). Libanonci mladé Saly dokonce vyhrožovali a požadovali, aby vrátila svou korunku! Saly se po této nenávistné sprše od selfie distancovala a na sociální síti vysvětlovala, že se chtěla vyfotit s Miss Japonska a Miss Slovinska, když jí Izraelka vtrhla do záběru, vyfotila selfie a bez varování ji zveřejnila.

Izrael s Libanonem jsou ve válce od roku 2000, předtím byl Libanon celých 22 let Izraelem okupován. V roce 2006 si boje Izraele s libanonským Hizballáhem vyžádaly více než 1 200 mrtvých Libanonců, především civilistů, a 160 zabitých Izraelců, téměř výhradně vojáků.

 

Fotogalerie
10 fotografií