Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mynář řeší vilu, prověrku i svatbu: Zeman mu půjde za svědka?

Autor: simao - 
7. ledna 2015
10:22

Kolem hradního kancléře Vratislava Mynáře je pořádně živo. Snaží se vysvětlit koupi prvorepublikové vily za 5,5 milionu korun, čeká, zda dostane bezpečnostní prověrku, a zároveň chystá svatbu. S partnerkou Alex mají prý již vybraný i termín. Přijede na veselku prezident Zeman?

Zemanův kancléř Vratislav Mynář včera uvedl, že o nákupu vily informoval jak prezidenta Zemana, tak Národní bezpečnostní úřad. A to kvůli tomu, že NBÚ stále projednává jeho bezpečnostní prověrku. ƒ„Kdyby šlo o běžného žadatele, NBÚ už by ho dávno vyrozuměl, že prověrku nedostane,“ řekl MF Dnes údajně vysoce postavený zdroj. „Dokud NBÚ nerozhodne, že Mynář prověrku nezíská, prezident ho neodvolá,“ dodal deníku zdroj z okolí prezidenta. Kancléř spekulace o prověrce odmítá s tím, že o jejím udělení nerozhodují média.

Chybějící prověrka a rozruch kolem vily na Praze 10, kterou Mynář koupil od Janouškova advokáta Víta Širokého, však nejsou jediné věci, které kancléře zaměstnávají. Chystá údajně i svatbu s partnerkou Alexandrou Noskovou, se kterou čekají potomka. Podle TV Nova se svatba uskuteční na Moravě – v Osvětimanech 28. února.

Mynář v Osvětimanech provozuje penzion a sportovní areál, výběr místa je tedy příhodný. Na veselku by navíc mohl dorazit i prominentní host – prezident Zeman. A to dokonce jako svědek, spekuluje Nova!  

Pro svou novou rodinu přitom Mynář chystá hnízdečko v Praze – vilu, kolem které je pořádně rušno. Nachází se v atraktivní lokalitě nedaleko Malešického parku a celý pozemek má rozlohu 732 metrů čtverečních. Dvoupatrový dům je podle Mynáře v dezolátním stavu a bude potřebovat „totální rekonstrukci“.

Mynář si dle svých slov vydělal na dům za 5,5 milionu v minulosti, před nástupem do úřadu. Širokému zaplatil v rámci jedné splátky, takže žádná hypotéka. „Ať si o tom udělá každý obrázek sám, od toho dělá tu prověrku. Pokud je to všechno tak transparentní, dopadne v pořádku,“ řekla serveru Lidovky.cz Mynářova exmanželka Kamila, se kterou se kancléř loni rozvedl.

 

b_anka ( 7. ledna 2015 19:03 )

Joooo vysvětlil. Rozmysleli? Hmmm i tak se to dá nazývat. Já tomu říkám zahnat do rohu a bud´ anebo. Chudák raději volil bud´. Pěkně budeš dělat co my chceme, jinak tě potopíme. I to je způsob jak někomu něco zakázat, ńoumo.

b_anka ( 7. ledna 2015 18:58 )

Tobě, kdepak, mně stejně věřit nebudeš, zeptej se Merkel, Sarkoszy a Papandreou, ťuňťo.

b_anka ( 7. ledna 2015 18:56 )

Zeptej se Papandreou, ńoumo.

mememumu ( 7. ledna 2015 17:44 )

Jinak máš krásnou šanci dokázat mi opak. Tak šup, šup, už se těším.

mememumu ( 7. ledna 2015 17:44 )

Lež to je, kravičko. Řecku to nemohl nikdy nikdo zakázat. A ani nezakázal.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa