Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Opilci Nového roku 2015: Lidé se pod vlivem alkoholu řítili k zemi v Česku i Velké Británii!

Autor: shp - 
1. ledna 2015
14:07

Oslavy Nového roku se samozřejmě neobešly bez alkoholu. Jenže alkohol je dobrý sluha, ale zlý pán. Na vlastní kůži se o tom přesvědčili lidé po celém světě. Opilci tradičně padali k zemi ve velkém v Británii i Česku!

„K silvestrovské noci patří zvýšená konzumace alkoholu, a tak k řadě úrazů došlo právě pod jeho vlivem, což navíc záchranářům komplikovalo komunikaci při zásahu i ošetření pacienta. V několika případech se během ošetřování záchranáři setkali s projevy verbální agrese,“ prohlásila mluvčí středočeské záchranky Petra Effenbergrová.

I na Olomoucku úřadoval démon alkohol. „V průběhu silvestrovské noci došlo ke třem přestupkům na úseku občanského soužití a jedné dopravní nehodě, ve které figuroval alkohol,“ řekla krajská policejní mluvčí Irena Urbánková. Na náměstí v Jeseníku se dostali do potyčky dva opilí muži.

I v Praze nebylo na Silvestra jenom blaze. Hlavní příčinou výjezdů záchranné služby během noci byly tradičně zdravotní potíže a úrazy včetně napadení, které byly způsobeny hlavně pitím alkoholu nebo pádem na kluzkých chodnících. Vyfotit na zemi ležící opilce nebylo pro fotografa Blesku ničím obtížným.

S opilci se potýkala policie i záchranné složky po celém světě. V Evropě byla situace nejdivočejší tradičně ve Velké Británii. Během prvních patnácti minut Nového roku obdržela záchranka v Londýně stovku hlášení.

Nenudili se ani policisté. Do dnešních šesti hodin ranních zatkli 90 lidí. V ulicích se válely vyšňořené dámy v luxusních šatech i gentlemani v oblecích. Alkohol zmohl kdekoho...

egyptanka ( 1. ledna 2015 17:20 )

Nejhprší jsou opilé děti. Končí v nemocnici.

maddie ( 1. ledna 2015 17:10 )

K opilcům je třeba připočítat i autora tohoto článku: ... prohlásila mluvčí středočeské záchranky Petry Effenbergrové.... Jo, po tahu hned do práce, to se většinou pozná.

odetka.odetka ( 1. ledna 2015 16:00 )

Jenom se nepo...

odetka.odetka ( 1. ledna 2015 15:59 )

Ty jsi Čech?

jozefe ( 1. ledna 2015 15:58 )

Dokonce jsem viděl mladé zemské posráné, jak se válely po zemi.

Zobrazit celou diskusi