Středa 17. dubna 2024
Svátek slaví Rudolf, zítra Valérie
Oblačno, déšť 10°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Řidiči, pozor! Ledovka hrozí po celé republice

Autor: ČTK, haj - 
1. ledna 2015
09:50

Pokud musíte dnes někam jet autem, buďte velmi opatrní. Zákeřná ledovka vám cestu může zkomplikovat na různých místech České republiky.

Středočeský kraj

Silnice ve středních Čechách jsou dnes ráno sjízdné se zvýšenou opatrností. Jejich povrch pokrývá mokrý rozbředlý sníh po chemickém ošetření, dálnice jsou většinou mokré. Při jízdě buďte opatrní a ostražití, viditelnost je totiž snížena kvůli mrholení nebo mlze.

Policie zde již po ránu zaznamenala nehodu. V obci Ondřejov u Prahy se auto převrátilo do příkopu.

Vysočina

Silnice na Vysočině a na jihu Čech po přeháňkách namrzají, místy se na nich vytváří ledovka. Silničáři varují a nabádají k opatrnosti.

Sypače na Vysočině vyjely tři hodiny po půlnoci a od rána posyp obnovují. "Solené úseky by měly být bez problémů," řekl dispečer krajské správy a údržby.

Jihočeský kraj

 "Ledovka se tvoří lokálně. Máme venku všechna auta, mělo by to být v pořádku, ale řidiči by určitě měli jezdit opatrně," uvedla tamní dispečerka.

Zlínský kraj

Silnice zde na některých místech namrzají. Pozor by si řidiči měli dát zejména v buchlovských kopcích, kluzká je i dálnice u Kroměříže. Námraza se tvoří také na kopci Syrákov na pomezí zlínského a vsetínského okresu a na Petrůvce u Slavičína na Zlínsku, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic ČR. Meteorologové ve středu varovali před tvorbou ledovky na celém území republiky, výstraha platí do dnešních 18 hodin.

Hradecký kraj

Kluzké vozovky tu hrozí hlavně v lesních úsecích a v blízkosti vodních toků. Silničáři varují také před zbytky sněhu.

Námraza je například v Orlických horách na Rychnovsku, kde padá mrznoucí déšť. Rozbředlý sníh přetrvává na mnoha menších cestách, a to i v níže položených oblastech.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi