Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Úlety a průšvihy politiků 2014: Zemanova k*nda, teta Klausová, kovaná komunistka Semelová a spáč Ransdorf!

  • Autor: Jaroslav Šimáček - 
    30. 12. 2014
    17:43

    Jsou pod drobnohledem. Pro to, co dělají a nedělají, pro to, kolik berou. Trapasy se jim však zdaleka nevyhýbají. Ani v roce 2014 o ně nebyla u české politické reprezentace nouze. Aférky jako by s blížícím se koncem roku dokonce gradovaly! A o ty nejpeprnější se postarala přímo hlava státu!

  • 1.Kontroverzní Zeman

    Byla to mezinárodní ostuda první kategorie. Zatímco prezidentům jiných států lidé tleskali, na Miloše Zemana pískali, házeli vejce, rajčata a ochranka s deštníky se měla co ohánět. Podle Hradu trefilo zbloudilé vejce i německého prezidenta Gaucka. Demonstranti však v listopadu v centru Prahy zasáhli především Zemanovo ego. Před hlavami sousedních států dali prezidentovi jasně najevo, jak velkou nelibost řadou svých kroků a výroků vyvolal. Bylo nad slunce jasnější, že Zeman nespojuje společnost, ale rozděluje.

    Tisíce červených karet a obnovený pokřik "Miloše do koše!", svého času adresovaný komunistickému papaláši Jakešovi, tím jen vygradovala nespokojenost lidí s prezidentem Zemanem. A vulgarity ve vysílání Českého rozhlasu tomu napomohly. Slovy "klasika": K*nda sem, k*nda tam. Ku*va.

    Video Zprávy: Výprask pro Zemana nejen za k*ndy! A "zloděj" Klaus"? - Redakce Blesk TV
    Video se připravuje ...

  • 2.Nešťastnice Klausová

    Nepovedený rozhovor dala slovenskému deníku SME i česká velvyslankyně v Bratislavě Livia Klausová. Působila v něm prý jako "hysterická teta" z Čech. Bývalá první dáma striktně odmítá, že by se na teplé místečko dostala z důvodu podpory Miloše Zemana ve 2. kole prezidentské volby. Vstup do funkce se jí ale dvakrát nepovedl. „Paní Klausová v rozhovoru působí jako postarší teta, která doteď žila jen pro svého manžela, jako doplněk jeho kariéry," uvedl slovenský novinář Peter Morvay. A přisadil si i Zemanův rival z onoho 2. kola Karel Schwarzenberg: "Víte, já mám celý život jednu zásadu. Starší dámy nebudit a nerušit."

    Livii Klausové se její první ostrý rozhovor z pozice velvyslankyně příliš nepovedl Livii Klausové se její první ostrý rozhovor z pozice velvyslankyně příliš nepovedl | ČTK, Foto Blesk - Zbyněk Pecák

  • 3.Opilci ve Sněmovně

    „Není nic příjemného, když předsedám Sněmovně, a v sále vidím několik potácejících se postav, které si následně musejí odvádět předsedové klubů, protože dělají hluk,“ svěřila se Blesku místopředsedkyně Sněmovny Jaroslava Jermanová (ANO). Šéfovi Sněmovny Hamáčkovi (ČSSD) s podobnými politickými notory došla trpělivost a v březnu vyhlásil prohibici ve Sněmovně - zákaz pití alkoholu během jednání. Blesk však přesto přistihl asistenta poslance Jana Mládka, jak si kupoval lahvinku pálenky. Prý ji měl ale až na doma. „Ano, koupil jsem si flašku, ale nerozlévám ji,“ reagoval na dotaz Blesku ohledně nákupu Jan Babor a cpal flašku do aktovky.

    Hamáčkova prohibice ve Sněmovně zakázala nalévat alkohol. Miroslav Kalousek s tím příliš nesouhlasil Hamáčkova prohibice ve Sněmovně zakázala nalévat alkohol. Miroslav Kalousek s tím příliš nesouhlasil | archiv Blesku
     

  • 4.Sobotkův byt a Brabenec

    Excesům se nevyhnul ani šéf ČSSD Bohuslav Sobotka. To když vyšlo najevo, že i když žije v luxusním bytě v Praze-Stodůlkách, má stále trvalé bydliště ve Slavkově u Brna a díky tomu si účtuje přes 300 tisíc ročně cestovních náhrad. „Výše víceúčelové paušální náhrady na dopravu se odvíjí buď od místa trvalého pobytu, nebo od místa, kde má poslanec poslaneckou kancelář," bránil se Sobotka s tím, že má kancelář právě ve Vyškově.

    K trapasu došlo i při samotném jmenování Sobotkovy vlády. Prezidentovi Zemanovi na Hrad dorazil chybný nominační dopis se jmény ministrů a pedantský Zeman je neopomněl zmínit při ceremonii. A rázem bylo na Hradě veselo! Z ministra Richarda Brabce se stal v dopise "Brabenec". "Brabec už mi zjevně na vládě nikdo nikdy neřekne, možná, když budu hodný, tak pan premiér. Takže jsem Brabenec, a dokonce jsem slyšel i o Ferdovi. Je to pořád lepší než Brouk Pytlík," uvedl poté Brabec na tiskovce.

    Jmenování nové vlády se neobešlo bez problémů Jmenování nové vlády se neobešlo bez problémů | Foto Blesk - Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák

  • 5.Zapálená komunistka Semelová

    V případě zapálené komunistky Marty Semelové však o pouhé přeřeknutí nešlo. Poslankyně je známá svými kontroverzními názory, nejšílenější letos byly ty ohledně Milady Horákové, právničky, kterou nechali v padesátých letech ve vykonstruovaném procesu komunisté popravit. "Dost pochybuju o tom, že to byla vynucená přiznání," šokovala Semelová v pořadu České televize Hyde Park. A navrch přidala další perly typu, že příjezd sovětských tanků v roce 1968 byl vlastně "internacionální pomocí" a letos zesnulý signatář zvacího dopisu pro Sověty Vasil Biľak "pozitivní postava".

    Do jiné totalitní éry pak zabrousila nešťastně i ministryně spravedlnosti Helena Válková (ANO), která prozradila, že má německé kořeny, byt v Pasově a její otec působil u protektorátní policie. Jenže právě při svém hodnocení období protektorátu Čechy a Morava si naběhla. Tvrdila, že tehdy se za okupace Čechům "zas tolik nedělo". Později svá slova mírnila.

    Poslankyně KSČM Marta Semelová hodnotila v TV proces s Miladou Horákovou či okupaci sovětskými tanky Poslankyně KSČM Marta Semelová hodnotila v TV proces s Miladou Horákovou či okupaci sovětskými tanky | Archiv Blesku, ČTK

  • 6.Ospalý Ransdorf

    Ani komunistovi Miloslavu Ransdorfovi se průšvihy nevyhnuly. V lednu boural ve stejné (Libušské) ulici, jako před před čtyřmi lety, poté se ještě srazil s tramvají na křižovatce ulic Jindřišská a Politických vězňů.

    Krom toho však pozornost nejen v tuzemsku přitahoval především svým spánkem v europarlamentu. "Můj problém byla chybná medikace, prášky, které mi způsobily náhlý pokles tlaku. Já jsem vyměnil tu medikaci a od té doby se to už nestalo," tvrdil Ransdorf ČT24 o momentě, kdy usnul přímo během zasedání. Jenže oči zavřel i při "grilování" nové české eurokomisařky Věry Jourové.

    Eurospáč Miloslav Ransdorf Eurospáč Miloslav Ransdorf | Archiv Blesku

  • 7.Babiš kontra Němeček

    Začalo to na Twitteru. Andrej Babiš vyrazil do Německa a přes sociální síť se vzkázal ministrovi zdravotnictví Němečkovi, že „by měl urychleně nastoupit protialkoholickou a psychiatrickou léčbu“. A protože Babiš naznačil, že si Němeček navíc ještě nakradl ze státního, Babišovy tweety řešili dokonce i nadlidi přímo ve Sněmovně. Na svém blogu na idnes.cz však Babiš v útoku pokračoval. „Já možná nedokážu, že má pan Němeček problémy s alkoholem, pokud bude uklízečka na ministerstvu zdravotnictví disciplinovanější než pan Němeček a pokud bude poslancům zdravotního výboru hloupé přiznávat, že je na mol opilý pan ministr na říjnovém výjezdním zasedání ve Znojmě vyzýval k tanci,“ napsal Babiš. Ministr Němeček to odmítl, Babišovi však nechtěně nahrál na smeč v prosinci, kdy "vlál" z baru v ulicích Prahy, zatímco Sněmovna ten den schvalovala rozpočet.

    Kdo to vlál v ulicích v den, kdy se schvaloval rozpočet na příští rok? Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček! Kdo to vlál v ulicích v den, kdy se schvaloval rozpočet na příští rok? Ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček! | Blesk - L. Křivan, Z. Pecák

  • 8.Další trapasy českých politků

    V uplynulém roce však nebyla nouze ani o další politická extempore. Skomírající ODS řešila v březnu problém se sponzorským darem ve výši milionu korun, který  dostala od blonďaté kadeřnice (22) na mateřské.

    ČSSD pro změnu popudila poněkud sexistickými předvolebními kampaněmi. Sex v práci je fajn, hlásalo video zveřejněné Mladými sociálními demokraty, zatímco zlínská ČSSD se snažila prokázat kreativitu a s obnaženým dámským klínem a heslem "Pro spoustu z nás to bude poprvé" lákala voliče ke komunálkám.

    Kampaň zlínské ČSSD Kampaň zlínské ČSSD | archiv Blesku

    Poslanec Stanislav Huml se pustil do úspěšné české tenistky Petry Kvitové, která se mimochodem stala letos českou sportovkyní roku. Humlovi se však nelíbilo, že má Kvitová trvalé bydliště v Monaku. „Já si o tom ale vážně myslím, že bychom se měli zamyslet nad tím, že když někdo odejde z České republiky a přihlásí se do jiného státu, že by měl přijít o občanství v České republice," uvedl Huml 10. července pro Radio Impuls. Když Petra v listopadu famózně vybojovala vítězství ve Fed Cupu, otočil a rychle přispěchal s gratulací.

    V červenci pak také došlo k podivnému hlasování ve Sněmovně, kdy se 17 zmatených poslanců z ČSSD postavilo proti vůli premiéra Sobotky a vicepremiéra Babiše. Hlasovali pro návrh na podporu zelené nafty, do kterého "diverzant" Milan Urban (ČSSD) propašoval snížení spotřební daně na benzin a naftu obecně.     

    Že je českým ministrem, nevěřili v září při návštěvě Francie Andreji Babišovi. Celníkům však Babiš odpověděl po svém. Pořídil si selfie s prezidentem Hollandem!

    Andrej Babiš v Paříži: Udělal si selfie s prezidentem Hollandem Andrej Babiš v Paříži: Udělal si selfie s prezidentem Hollandem | Foto Blesk - Ladislav Křivan, Archiv Andreje Babiše

    Tragédií s děsivým koncem byla nehoda politika Aleše Lachouta (ANO) v Táboře, při které vyhasl život 78leté řidičky. Opilý Lachout nejenže ženě nepomohl, navíc z místa utekl. To poslanec ANO Jan Volný se snažil vysvětlit, proč v Praze 7 "zapíchl" svůj vůz takřka na přechodu a nechal ho tam stát i s poslaneckou kartičkou za oknem.

    Exministr dopravy Zdeněk "Ahóóóój" Žák problém s autem neměl, zato v listopadu rovnou s letadlem. Vplížil se totiž nepozorován do české oficiální výpravy do Velké Británie, kde proběhla pietní akce při výročí 25 let od sametové revoluce. "Nikam jsme ho nepozvali, on s námi přesto v Oxfordu a v Londýně chodil na různé akce. Na večeři ho nepustíme," řekl LN vicepremiér Pavel Bělobrádek. 

    Takhle to zapíchl poslanec ANO Volný: zaparkoval na chodníku přímo u přechodu Takhle to zapíchl poslanec ANO Volný: zaparkoval na chodníku přímo u přechodu | PSP ČR, Facebook Valášek Altair

    To předseda pražské TOP 09 a náměstek primátora Jiří Vávra na večeři přišel - na narozeninovou party, které se účastnil i pražský kmotr Hrdlička. A protože ho Blesk přistihl, bylo z toho pořádné haló. Rozruch kolem podezřelých kontaktů vedl až ke konci primátora Prahy Tomáše Hudečka, který s sebou vzal i Vávru.

    Jiří Vávra vyrazil na oslavu, kde nechyběl ani kmotr Hrdlička Jiří Vávra vyrazil na oslavu, kde nechyběl ani kmotr Hrdlička | Ladislav Křivan, Zbyněk Pecák

disk ( 3. ledna 2015 10:15 )

to je teda spiknutí A teď si představ, že u nás v obchodech, co patří Holanďanům prodávají salám, co v něm je české maso, maďarské koření a je balený do německého střívka. Je to snad důkaz o tom, že nás chtějí napadnout letecky Rakušané?

disk ( 3. ledna 2015 10:10 )

to každopádně, je to zachránce Ruska už proto, že kdo s ním nesouhlasí, je umlčen. Prosím Vás, jaké vzkříšení, prostě se podařilo prodat dost nerostného bohatství, nic více. Vkříšení, zachránce - měl byste se jet do Ruska podívat.

zabibol ( 31. prosince 2014 19:04 )

Hladoví jenom děti líných komunistů, kterým se nechce dělat.

zabibol ( 31. prosince 2014 14:53 )

To jsou fotky. Bolševická kobylí hlava a odporná komunistická bestie!!!!!

daisies ( 31. prosince 2014 13:19 )

ad-ga

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa