Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Kultovní film Sám doma: Jak dopadly jeho největší hvězdy?

/
  • Kultovní film Sám doma: Jak dopadly jeho největší hvězdy?
    21. prosince 2014 ● 20:01

    „Harry, jdu do baráku!“ - tak to je legendární hláška, na kterou každoročně po celém světě čekají milióny diváků, které si nenechají ujít kultovní snímek Sám doma. Když spatřil tento film v roce 1990 světlo světa, stal se okamžitě jedním z nejoblíbenějších vánočních komedií. Dokonce byl nominován i na Oscara za hudbu. Každý zná příběh malého Kevina, který shodou nepříznivých okolností zůstal sám doma a navíc se musel postavit dvojici povedených zlodějíčků. Ale jak ve skutečnosti skončili hlavní představitelé tohoto snímku, který z nich udělal hvězdy?

  • 1.

    Macaulay Culkin

    Macaulay Culkin
    Autor: profimedia.cz

    Z malého, roztomilého a především v Americe milovaného klučiny, který natočil ještě několik málo snímků, nakonec nevyrostla žádná celebrita, jak se očekávalo. Bohužel jako řada jiných dětských hvězd, ta jeho zhasla v momentě, kdy vyrostl. Herec Culkin (34) se několikrát pokoušel vrátit na filmové plátno a televizní obrazovky, marné pokusy prokládal skandály s drogami a alkoholem. Nyní jezdí se svou kapelou po amerických městech, kde ho spíše než potlesk většinou provází hučení a vypískání z pódia.

  • 2.

    Joe Pesci

    Joe Pesci
    Autor: Profimedia.cz

    Herec Joe Pesci (71) sice získal Oscara za vedlejší roli ve filmu Goodfellas, ale největšího úspěchu zaznamenal především díky dvojici filmů Sám doma a Sám doma 2 – Ztracen v New Yorku. Herecké kariéře se věnuje dodnes a příští rok se má objevit ve snímku The Irishman.

  • 3.

    Daniel Stern

    Daniel Stern
    Autor: Profimedia.cz

    Nejkomičtější představitel filmu Sám doma, zlodějíček Marv, patří mezi vyhledávané herce malých nebo epizodních rolí. Na svém kontě má několik desítek především komediálních postav. V roce 1992 byl Daniel Stern (57) nominován na Americkou komediální cenu.

  • 4.

    Catherine O'Hara

    Catherine O'Hara
    Autor: Profimedia.cz

    Kanadsko-americká herečka Catherine O'Hara (60) vždy o roli matky Kevina říkala: „Byl to dar, který mi pomohl, ale kterého se už nikdy nezbavím.“ Tato komediální herečka tak hodnotila fakt, že každý si ji spojuje právě jen s filmem Sám doma. Ona sama přitom je ověnčená několika nominacemi na prestižní ceny a desítkami skvěle ztvárněných rolí ve filmech i seriálech.

  • 5.

    John Heard

    John Heard
    Autor: Profimedia.cz

    Herec John Heard (69) stále aktivně hraje a věnuje se i divadlu. „Cejch“ Petera McCallistera, tatínka zlobivého Kevina, mu však zůstane asi už do smrti. Během své kariéry posbíral několik ocenění, jak filmových, seriálový, tak i divadleních.

  • 6.

    Devin Ratray

    Devin Ratray
    Autor: Profimedia.cz

    Devin Ratray (37) se dodnes také živí herectvím, role Buzze McCallistera, nejstaršího bratra Kevina, mu doslova nastartovala jeho hereckou kariéru. Avšak i on stále čeká na svou velkou životní příležitost, prozatím totiž hraje pouze menší role zavalitých mládenců. 

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

ropuchaninka:  Cuklin zije jako cvok to je fakt,ale doufam ze je jasne,ze za filmy Sam doma 1 a 2,dostal tolik prachu,ze nemusi delat vubec nic cely jeho zivot.Problemy s rodici,ktori mu penize vubec nechceli dat,protoze byl dite mu na psychice nepridali taky..Mel dlouhy vztah z Mila Kunis--ale to uz je 3 roky za vodou....

(22. 12. 2014 00:01)

vosavopruz: jo Marv byl nejlepší,na Kevina sem měl alergii

(21. 12. 2014 20:07)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy