„Všem občanům, kteří se ozvali, děkujeme, a zároveň žádáme ty, kteří by měli k případu jakékoli informace, ať neprodleně zavolají na linku 158,“ vyzývá prostřednictvím Blesk.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan. Každé upozornění na možného brutálního pachatele policisté prověřují.

Lidé se nemusí bát zavolat ani v případě, že informace nepovede k dopadení násilníka. „V takovém případě se rozhodně nejedná o zneužití tísňové linky a nehrozí žádný postih,“ dodal policista. Děsivý případ se odehrál ve středu ráno nedaleko Thomayeroy nemocnice v Praze-Krči. Neznámý násilník v areálu slepecké školy více než hodinu bil a znásilňoval ženu (29).

O tom, že lidé by si přáli, aby brutální násilník byl co nejdříve za mřížemi, není pochyb. Kromě linky 158 volají dokonce i na služební telefon policejního mluvčího. „Volal muž, že si v autobusu č. 197 ve směru na Smíchov všiml muže, který odpovídá popisu pachatele. Okamžitě jsem informaci předal operačnímu důstojníkovi a na místo vyjela hlídka. Cestujícího, který se podobal pachateli, tam skutečně našla,“ popisoval Hulan. Další podrobnosti ale sdělit odmítl.

Fotogalerie
11 fotografií