Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

10 nevyřešených případů roku 2014: Tihle násilníci unikají spravedlnosti!

Autor: ljš - 
22. prosince 2014
05:00

Vánoce plné bolesti! Více než desítka rodin obětí vrahů a násilníků prožívá obrovský smutek ze ztráty svých milovaných a zároveň zoufalství pramenící ze skutečnosti, že ti, kteří je připravili o to nejcennější, stále unikají trestu. Podívejte se na ty nejzáhadnější nevyřešené případy uplynulého roku.

Taxivrah

Petr S., Daniel C. a Milan P. - tři taxikáři, které připravil o život zřejmě tentýž sériový vrah. Prvního z nich zavraždil na přelomu letošního ledna a února, o dva měsíce později v noci na 11. dubna udeřil znovu, když střelou do týla zabil během jediné noci nedaleko Uhříněvsi zbylé dva. Všechna tři auta nechal po vraždách zaparkovaná v centru Prahy. Kriminalistům se zatím podařilo zmapovat jeho pohyb v osudnou noc a sestavit jeho přibližnou podobu.

Vražda v tramvaji č. 17

Důchodkyně, která neměla žádné nepřátele, byla za bílého dne popravena v pražské tramvaji. I tato vražda se zpočátku připisovala taxivrahovi, což dosud nebylo vyloučeno, pachatel ale zabíjel jinou zbraní. Policie na konci června zveřejnila identikit muže, který cestoval dne 9. 4. 2014 v dopoledních hodinách vlakem z Trutnova do Kolína a který má být důležitým svědkem nebo pachatelem. Od té doby ale žádný další pokrok v případu zveřejněn nebyl.

Rozparovač

Jedna dosud nikomu nechybí, druhá se pohybovala mezi bezdomovci a identifikovat se ji podařilo až po několika týdnech. Její čtyřletá dcera už svou maminku nikdy neuvidí. Vrah, který stále uniká, ji zavraždil a části jejího těla pak hodil do Vltavy. Stejný případ přitom řeší kriminalisté od prosince roku 2011, kdy byla nalezena rozčtvrcená žena v Kunratickém lese a Karlíně.

Hledač pokladů

Vyrušil někoho, nebo snad našel něco, co neměl? Hledač pokladů Denis B. vyrazil do Klánovického lesa s detektorem kovů a už se domů k manželce nevrátil. Někdo ho zastřelil a tělo pak spálil. Policie pak v parku uspořádala rozsáhlé manévry, bohužel ale bez úspěchu. Nadále tak pátrá po muži, jehož podobiznu zveřejnila.

Vražda v Zemanově paneláku

Historik židovského muzea a jeho manželka. Starší manželský pár, který žil dlouhá léta v domě, ve kterém bydlíval i prezident Miloš Zeman, byl brutálně zavražděn. Seniory někdo z neznámých příčin ubodal a následně ještě v bytě pustil plyn. Podle poznatků, které kriminalisté zjistili na místě činu, je musel usmrtit vysoký muž.

Zmizelá matka čtyř dětí

Oběť domácího násilí?! Jana Paurová (33), matka čtyř chlapců, beze stopy zmizela před téměř dvěma lety. Její příbuzní jsou přesvědčeni, že ji zavraždil její manžel Pavel. Ten svou ženu fyzicky napadal a po jejím zmizení bez zjevné lítosti hledal novou partnerku na seznamce. Zatím se ale nenašlo tělo, které by bylo klíčovým důkazem. Paur však stanul před soudem právě za domácí násilí, kterého se měl na své ženě podle svědků dopouštět.

Výbuch ve firmě na bazény

Vražda jak z Kriminálky Las Vegas. Jednatele firmy na výrobu bazénů v Osově u Berouna, Jana B., zabila 15. ledna bomba, kterou mu neznámý pachatel poslal v balíčku poštou. Na pobočce v pražských Stodůlkách ho tehdy zachytily kamery, ale byl dobře maskován a nikdo ho ze záběrů nepoznal.

Vražda krásné Dagmar

Matce řekla, že se jde na chvíli projít, a domů už se nevrátila. Tělo třiadvacetileté Dáši našli o tři dny později. Zavraždil ji zřejmě muž, se kterým měla těsně před smrtí sex. Zda to bylo dobrovolně, kriminalisté nevědí. Stovky mužů z Rumburska se proto musely podrobit testům DNA. Zatím ale analýzy žádné výsledky nepřinesly. Policisté v souvislosti s případem také zveřejnili dva identikity.

Vrah žárlivec

Opustila ho kvůli mladšímu milenci, tak si na ni v Jedovnicích na Blanensku počkal a zastřelil ji. Vrah René Lachman je na útěku už téměř měsíc. Podle kriminalistů je možné, že se před spravedlností ukrývá v cizině. Pohybovat by se mohl ve svém terénním voze Toyota Land Cruiser.

Znásilňovač

Hodinu a půl znásilňoval mladou ženu, kterou předtím vytáhl z davu lidí, aniž by jí někdo pomohl. Asi pětadvacetiletý mladík, který mluvil zřejmě s ukrajinským přízvukem, své oběti přiznal, že už čin spáchal v minulosti. Mohlo se přitom jednat o napadení ženy, ke kterému došlo v pražských Petrovicích o týden dříve. Na tuto oběť ale pachatel zaútočil tak brutálně, že skončila v kritickém stavu v nemocnici a dosud nebyla schopná výpovědi.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání