Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Čtrnáctiletého poslali na křeslo! Po sedmdesáti letech uznali, že je nevinný!

Autor: dce - 
18. prosince 2014
14:27

V roce 1944 ho popravili na elektrickém křesle za vraždu dvou dívek. Dnes uznali, že ho popravili neprávem, soud a porota, složená výhradně z bělochů, prý ignorovali jeho ústavní práva. Popravenému bylo pouhých 14 let! 

Když Geoge Stinneyho popravovali, musel sedět na stohu telefonních seznamů – křeslo bylo pro čtrnáctiletého chlapce příliš velké. Trest smrti dostal za dvojnásobnou vraždu dvou jedenáctiletých dívek, které někdo ubil. George a jeho sestra byli den před tím viděni, jak se s nimi baví. Den po nalezení jejich těl byl George zatčen a vyslechnut bez právníka. 

Porota složená výhradně z bílých hodnostářů ho odsoudila k smrti – podle mnohých na základě rasových předsudků. Tři měsíce nato, bez možnosti odvolání, byl George popraven na elektrickém křesle. Během sedmdesáti let se téměř všechny důkazy k případu poztrácely.

Soudkyně, která dnes rozhodla o Georgově rehabilitaci, také uvedla, že George byl obětí „velké a hluboké nespravedlnosti“. „Až přijdu domů, pokleknu a poděkuji všemohoucímu Bohu za takovou milost a za to, že spravedlnost zvítězila,“ prohlásil George Frierson, aktivista, který o tuto věc usiloval dlouhá léta.

kung-fu-jane ( 3. ledna 2015 22:35 )

To je ještě horší, než když u náš popravili Horákovou....No fuj kapitalisme, ty ses teda vybarvil, zmetku jeden. A to nám tě pořád dávají tzv. "demokrati" za příklad. Strčte si ho do (_!_), zmetkové jedni falešní....

Zobrazit celou diskusi